Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 50'nci Yılı Konferansı Ankara'da Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 50'nci Yılı Konferansı Ankara'da Gerçekleştirilecek

Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 50\'nci Yılı Konferansı Ankara\'da Gerçekleştirilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Ankara Üniversitesi ve Ziraat Bankası işbirliği ile “Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 50’nci yılı Konferansı” Ankara’da gerçekleştirilecek.

12.11.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Ankara Üniversitesi ve Ziraat Bankası işbirliği ile "Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 50'nci yılı Konferansı" Ankara'da gerçekleştirilecek.

16 Kasım'da Ankara Rixos Otel'de gerçekleştirilecek konferansa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Dr. Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Cevdet Ceylan, Almanya Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Wolfgang Heller, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Vekili Gökay Akcan, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Çakar, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük konuşmacı olarak katılacak. Konferansta, 50 yıldan bu yana yapılan çalışmalar ve gelinen son durum değerlendirilecek.

Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi 30 Nisan 1964 yılında Bonn'da imzalanmış; 1 Kasım 1965 tarihinde yürürlüğe girmişti. Sözleşme ile birlikte vatandaşların her iki ülkedeki sosyal güvenlik hakları güvence altına alınmış, gerek emeklilikte gerek sağlık alanında hak kaybının önüne geçilmesi yönünde iki ülke arasında sıkı bir işbirliğine gidildi.

Sözleşme, sigortalıların Almanya'da, Alman sigortalıları gibi sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde hak ve yükümlülükler bakımından işlem göreceklerini, Almanya'da veya Türkiye'de sosyal güvenlik yardımına hak kazanmada her iki ülkede geçirilen hizmet sürelerinin birleştirileceği, Almanya'da kazanılan haklardan Türkiye'ye dönmeleri halinde de yararlanmaya devam edeceklerini öngören düzenlemeleri içermekte.

Mütekabiliyet esasına göre söz konusu haklar Türkiye'de ki Alman vatandaşları için de aynı şekilde geçerli olmaktadır. Diğer bir ifadeyle sözleşme sayesinde emeklilik için gerekli prim koşulunun yerine getirilememesi halinde Almanya'da geçen sürelerin de dikkate alınması imkanı sağlanıyor. Ayrıca gerek ikamet halinde gerekse geçici bulunma esnasında kişilerin sağlık hizmetlerinden mahrum kalmalarının önüne geçilmesini sağlanıyor.

16 asım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Konferansta gerek Almanya'dan gerekse Türkiye'den katılacak akademisyenler ile birlikte, AB ülkelerinde Türk Vatandaşlarının Sosyal Hakları, Türkiye- Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin Türk Sosyal Güvenlik Sistemine Etkisi, Türkiye- Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin Sosyal Haklara Etkisi, Almanya ile imzalanan sosyal güvenlik sözleşmesinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri, Göçün psikolojik etkileri konuları değerlendirilecektir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 50'nci Yılı Konferansı Ankara'da Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement