Özel Olarak Eğitilen Kürt Birliği Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Özel Olarak Eğitilen Kürt Birliği Yola Çıktı

Özel Olarak Eğitilen Kürt Birliği Yola Çıktı

Times gazetesinde bugün yer alan bir haberde, ABD özel güçleri tarafından eğitilen Kürt birliklerinin Kobani'deki savaşa katılmak üzere yola çıktığı iddia edildi.

21.10.2014 09:16  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazete, ABD özel güçleri tarafından eğitilmiş "Kürt terörle mücadele birlikleri"nin üyelerine Kobani'ye gitmeleri ve IŞİD'e karşı savaşa destek vermelerinin emredildiğini kaydetti.

"BİRLİK SÜLEYMANİYE'DEN YOLA ÇIKTI"

ABD'nin Kobani'ye silah yardımı ulaştırdığı hatırlatılan haberde, Türkiye'nin de beklenmedik bir şekilde "Iraklı Kürtlerin Kobani'ye geçişine izin vereceğini" açıklamasına yer verildi.
Ve Türkiye'nin açıklamasının ardından Irak'ın Süleymaniye kentinde eğitilen Kürt savaşçı biriminin harekete geçtiği öne sürüldü.

"TÜRKİYE BU DURUMDAN KARLI ÇIKABİLİR"

Haberde, Iraklı peşmergelerin Türkiye'den Kobani'ye geçişine izin verilmesinin, hem Türkiye'nin sınırları ötesindeki etkisini artırabileceği hem de Iraklı ve Suriyeli Kürtler arasındaki ayrışmadan çıkar sağlayabileceği yorumu yapıldı.
Kobani'nin stratejik bir önemi olmadığını kaydeden gazete, kentin psikolojik ve sembolik önemine şu ifadelerle dikkat çekti:
"Kobani, ABD liderliğinde yürütülen hava operasyonlarının ne kadar kısıtlı olduğunun açık bir örneğiydi. Son iki haftada artan bombardıman, IŞİD'i durdurdu ancak tehlikeyi yok edemedi.
Dün akşam çoğu Irak'taki Kürt yönetiminden gelen silah, teçhizat ve tıbbi malzeme, Kobani'deki Kürtlere hava yoluyla ulaştırıldı. IŞİD ise oldukça güçlü olduğu Rakka'dan takviye güçler getirdi. Türkiye bugüne kadar "harekete geçmemesi" nedeniyle çok eleştirildi. Ancak Suriyeli Kürtler, Türk ordusundan hiçbir şey istemediklerini, yalnızca diğer Kürt savaşçıların sınırdan silah ve savaşçı geçişine izin vermesini talep ettiklerini söylüyor."

Kaynak: BBCTürkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Özel Olarak Eğitilen Kürt Birliği Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • seher: Bunlar egitim alsa ne yazar.çimende otlamayi iyi bilir ökuzler. 26 18 Yanıtla
    seher: Alperen sana bir kapak takmisim ben sanirimm .sana gelince sehan cimen cocugumusun sen yoksa. 0 0 seher: Alperen sana bir kapak takmisim ben sanirimm .sana gelince sehan cimen cocugumusun sen yoksa. 0 0
  • HAKAN06: her kürt potansiyel bir vatan hainidir 18 20 Yanıtla
    TÜRKÜNSESİ: BENDE BİR TÜRK OLARAK SENİN BU YORUMUNA KARŞIYIM HER KÜRTLERİN İÇİNDEDE ÇOK İYİ İNSANLAR VAR TAMAM /70 ADİ DE /30 ÇOK İYİ BİR MÜSLÜMAN DİNİNE BAYRAĞINA VATANINA FAYDALI VE YARARLI KİŞİLER ZATEN /70 ERMENİDEN OLUŞAN KÜRTLER ONLAR MÜSLÜMANI BİLE SEVMEZLER 0 0 ilkin duman: istesem askerlik yapmamanın yollarını bulur yapmazdım. ŞİMDİ SÖYLE BAKİM MİNNOŞ 18 AYIN 11 AYINI DAĞDA GEÇİRDİM ŞİMDİ BEN VE BENİM GİBİ KÜRTLER VATAN HAİNİ Mİ OLUYOR. ADAM GİBİ ŞEYLERLE UĞRAŞIN ADAM OLUNNNNN ADAMMMM 0 0 kendal: ben kurdum ve ben değil sen vatan hainisın inancın olsun turkiye bir şavaşa girse sen kacacak delik ararsın gene kurtler şavaşır herşey meydanda saklayacak bişey kalmadı bakın kurtlerden başka işitle savaşan yok kurtler destan yazıyor 0 0 siz istediniz: kusura bakmayın türkün kürde güveni kalmadı amerika sizin gerçek devletiniz, yanlız amerika silah satıp petrol bölgeleri sömürmeyi daha ön planda tutar haberiniz olsun kim kürde azıcık gülse zannediyoki dosdudur. ve zihniyetizle hiçbir zamam devletiniz olmayacak yüce allah size devlet kurmayı nasip etmesin çok kahraman olsaydınız klavye başında degil rojavaya giderdiniz yukarıda yazmışsınız çuval meselesi o çuvallar başımıza geçirdiklerinde onbinde peşmerge katılmlştı operasona evet unutmadık 0 0
  • yavuz: kürdün gücünü bilen türk kumutanlar bu yiğit kürtlerin ne yapacağını çok iyi biliyor temizlik operesyonu başlamıştır kürtler rahat olsun 2 ülke bu köpek işide kaybeti ama kürtler kaybetmedi türkiye saldırsa türk ordusuda dayanamazdı ama pkk ypg peşmerge bu köpekleri gerçekten çok vurdu tarih bu kahraman kürtleri yazacaktır 15 14 Yanıtla
    siz yatın biz gidelim savaşa: 20 ülke havdan vuruyo pkk diyo dagda etkliliz ama rojavada bişey yapamadık salih müslüm yalvarmadıgı ülke kalmadı lan suriyede işid mi var sanıyorsunuz onlar işid kılıgında o yörenin kendi halkı bu arada işid küzey ıraga saldıracak bunlar sadece savaş yöntemleri barzani biz izin vermeyecegimizi bildigi için güvenli koridor istedi türkiye bu numarayı yemedi gel geç dedi bakalım nolacak sizin peşmergeler bunuda söyleyem işidi bu kadarzengin eden barzani şirketi onu neden gizlediniz 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement