Terör Mağdurlarına Yardımlar Siirt'ten Ulaştırılacak - Son Dakika
Güncel

Terör Mağdurlarına Yardımlar Siirt'ten Ulaştırılacak

Görüntü Dökümü : Terör mağdurlarına yardımlar Siirt'ten ulaştırılacak Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık konuşması ve lojistikte inceleme Terör mağdurlarına yardımlar Siirt'ten ulaştırılacak Siirt'te, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara sağlanacak yardımlar için Türk Kızılayınca kriz merkezi oluşturuldu 10 bin kişinin insani yardım ihtiyacı karşılanacak şekilde planlanan kriz merkezine tırlarla getirilen giyim, gıda ve benzeri ihtiyaçların bulunduğu yardımlar depolara yerleştiriliyor Türk Kızılayınca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara sağlanacak destekler için Siirt'de oluşturulan kriz merkezine yardım malzemeleri getirilmeye başlandı.

29.01.2016 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Terör mağdurlarına yardımlar Siirt'ten ulaştırılacak

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık konuşması ve lojistikte inceleme Terör mağdurlarına yardımlar Siirt'ten ulaştırılacak

Siirt'te, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara sağlanacak yardımlar için Türk Kızılayınca kriz merkezi oluşturuldu

10 bin kişinin insani yardım ihtiyacı karşılanacak şekilde planlanan kriz merkezine tırlarla getirilen giyim, gıda ve benzeri ihtiyaçların bulunduğu yardımlar depolara yerleştiriliyor

Türk Kızılayınca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara sağlanacak destekler için Siirt'de oluşturulan kriz merkezine yardım malzemeleri getirilmeye başlandı.

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan bölücü terör örgütünün mağdur ettiği vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için harekete geçen Türk Kızılayınca kentte kriz merkezi oluşturdu.10 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan kriz merkezine tırlarla getirilen giyim, gıda ve benzeri ihtiyaçların bulunduğu yardımlar depolara yerleştiriliyor.

Yardım malzemelerinin ihtiyaca göre çevre illere dağıtılması planlanıyor.

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan olaylardan dolayı kurumun ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Bölgede yapılan çalışmalara Siirt'in ana merkez olarak kullanılacağını anlatan Tanık, "Kızılay genel merkez sosyal hizmetler bölümünden iki ekip Ankara'dan Siirt'te görevlendirildi. Valiliğin de desteğiyle depolar kiralandı. Şırnak, Cizre, Silopi, Batman ile çevre il ve ilçelerdeki terör olaylarından zarar gören sivil vatandaşlarımıza yönelik giyim, gıda ve temel ihtiyaçlar konusundaki yardımlar kent üzerinden dağıtılacak" diye konuştu.

Tanık, bugün depolara 673 koli giyim, 300 koli gıda ve battaniye ile temizlik malzemelerinin geldiğini, bunların Şırnak, ilçeleri Cizre ve Silopi ile çevredeki illere bir hafta içinde dağıtımının gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağdurlarına Yardımlar Siirt'ten Ulaştırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement