Terk Edilen Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Terk Edilen Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi

Terk Edilen Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi

Sahipleri tarafından sokağa terk edilen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi barınağına getirilen köpeklere arama ve kurtarma eğitimi veriliyor Eğitimler sonucunda uluslararası sertifikaları olan uluslararası bir köpek arama ve kurtarma timi oluşturulacak.

14.02.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahipleri tarafından sokağa terk edilen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi barınağına getirilen köpeklere, Almanya'dan gelen gönüllü ekipler tarafından arama ve kurtarma eğitimleri veriliyor.

Antalya Gönüllüleri Derneği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın desteğiyle oluşturulan köpek eğitim projesiyle Almanya'dan Antalya'ya gelen SAR Germany (Search and Rescue Dogs) Derneği ve Care-3-Life isimli hayvan koruma derneği üyeleri, haftanın 2 günü, sahipleri tarafından sokağa terk edilen 12 köpeğin de yer aldığı 15 köpeğe arama kurtarma eğitimi veriyor.

Eğitimler kapsamında köpekler, Sarısu Çayı'nda suda arama ve kurtarma, Göynük Kanyonu'nda iz sürme eğitimi alıyor. Köpeklerin gönüllü liderleri, sokağa terk edilen köpeklerin bir gün kendilerini terk eden sahiplerinin hayatlarını kurtarabilecek potansiyele sahip olacağı inancıyla çalışıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Yıldız Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanları eğiterek, işe yarayan, can kurtaran hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Eğitimlerin 2015 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirten Oral, şöyle konuştu:

"Projeye başlarken Akdeniz bölgesinde bir arama kurtarma köpek timinin olmadığını fark ettik. Biz de bu terk edilen köpekleri sahiplenmek istiyorduk. Bu şekilde eğitirsek hem sahiplendirip hem de bu eksiği kapatmak istedik. 2015 yılı sonunda bu köpek timi Avrupa'da bir sınava girecek. Bu sınavı geçerlerse karneleri ve sertifikaları olacak ve sadece Türkiye için değil uluslararası boyutta arama kurtarma timi olarak görev alabilecek."

Köpekleri eğitmek için Almanya'dan gelen Silvia Greene, modern çağda artık hayvanların öldürülmesini kabul etmediklerini dile getirdi. Sokağa terk edilen her köpeğin eğitilmesi gerektiğine inandıklarını anlatan Greene, "Antalya'nın bu anlamda gönüllü olması bizi çok mutlu etti. Avrupa Birliği üyesi Romanya'da köpek katliamları yapılıyor. Hayvan korumacıları olarak bunu üzüntüyle izliyoruz. Bu proje Romanya'ya da dünyanın birçok ülkesine de örnek olacaktık. Beni en çok gururlandıran olay, bu projenin bir Avrupa Birliği üyesi ülkede değil de Türkiye'de gerçekleştiriliyor olması" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terk Edilen Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement