Taşeron Şirketlerle Tis Görüşmeler Başladı - Son Dakika
Yerel

Taşeron Şirketlerle Tis Görüşmeler Başladı

Taşeron Şirketlerle Tis Görüşmeler Başladı

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı yetkili olduğu taşeron firma yetkilileri ile bir araya gelerek toplu iş sözleşmesi süreci hakkında toplantı yaptı.

22.04.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı yetkili olduğu taşeron firma yetkilileri ile bir araya gelerek toplu iş sözleşmesi süreci hakkında toplantı yaptı.

Melikgazi Belediyesi Encümen Salonun da yapılan toplantının Başkanlığını Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk yaptı.

Toplantıya Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikası Hukuk Müşaviri İsmail Özgüven ile taşeron firma yetkilileri katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir gerçekleşen toplantıda belediyelerde faaliyet gösteren taşeron şirket çalışanlarının Hizmet-İş Sendikasına kayıtlarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kendilerine yetki verdiğini belirterek, " Kayseri de 2 Bin 600 İşçi sendikamıza kaydını yaptırmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bize yetki verdi ama taşeron yasası hala çıkmadı. Bu konu da bizleri bilgilendirme amaçlı Genel Merkezimizin Hukuk Müşaviri İsmail Özgüven aramıza katıldı. Bu şirketler hakkında ne yapabiliriz. Nasıl bir yol izleriz. Nerelerde eksiklerimiz var. Taşeron firmaların sıkıntıları nelerdir gibi sorunları inşallah karşılıklı çözümler arayacağız" dedi.

Başkan Yardımcı Serdar Öztürk de taşeron yasasının hala çıkmadığını ve bu konu hakkında çalışanların sendikaya kayıt olmalarının büyük bir adım olduğunu söyleyerek, " İşçilerimiz, kurumumuz ve sendikamız adına ne yapabilir bunlar hakkında orta yolu bulup çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

Şirket yetkilileri de Avukat İsmail Özgüven'e sorunları hakkında nasıl yol izleyecekleri konusunda istişare yaptılar. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşeron Şirketlerle Tis Görüşmeler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement