Tarihi İskoçya Referandumunun Sonucunu Tahmin Etmek Zor - Son Dakika
Güncel

Tarihi İskoçya Referandumunun Sonucunu Tahmin Etmek Zor

İskoç'ya kendisine bağımsızlık yolunu açabilecek referanduma giderken uzmanlar, "tarihi" referandumun sonuçlarını şimdiden tahmin etmenin zor olduğunu belirtiyor.

16.09.2014 18:39  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnci Gündağ - İskoç'ya kendisine bağımsızlık yolunu açabilecek referanduma giderken uzmanlar, "tarihi" olarak nitelendirdikleri referandumun sonuçlarını şimdiden tahmin etmenin zor olduğunu belirtiyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinin bulunduğu İskoyça'nın başkenti Edinburgh'da akademisyenler, perşembe günü yapılacak referandumun, "evet" cevabına bağlı olası bağımsızlığın "hayır" sonucuna göre daha fazla belirsizliği beraberinde getireceğine vurgu yaptı.

İskoçya'da çalışmalarını yürüten Türk ve İngiliz akademisyenler, tarihi referandumu, 16. yüzyıldan bu yana eğitim veren Edinburgh Üniversitesi'nin bahçesinde Anadolu Ajansı'na değerlendirdi.

İngiltere doğumlu olan, son 20 yıldır İskoçya'da yaşayan ve İskoçya'nın en eski üniversitesi olan St.Andrew's Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. David Allan, yapılan son anketlerde her iki tarafın başa baş gittiğine işaret etti. Allen, "Bazı anketler bağımsızlık yanlılarını öne çıkarırken, diğerleri birlik yanlısı lobiyi öne çıkarıyor. Ancak asıl önemli olan, bu mevcut duruma emsal oluşturacak, daha önceden düzenlenmiş herhangi bir referandumun olmaması" dedi.

Tarihi İskoçya Referandumunun Sonucunu Tahmin Etmek Zor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi İskoçya Referandumunun Sonucunu Tahmin Etmek Zor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement