Tarihi Bedesten'nin Restorasyonununda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Bedesten'nin Restorasyonununda Sona Yaklaşıldı

Tarihi Bedesten\'nin Restorasyonununda Sona Yaklaşıldı

AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte nikah ve çok amaçlı salon olarak kullanılması planlanan tarihi Bedesten’deki çalışmaları yerinde inceledi.

27.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte nikah ve çok amaçlı salon olarak kullanılması planlanan tarihi Bedesten'deki çalışmaları yerinde inceledi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından nikah ve çok amaçlı salon olarak kullanılmak amacıyla kiralanan Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ ile birlikte Bedesten'de incelemelerde bulundu. İncelemede Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da yer aldı. Başkan Çelik ve vekilleri,Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Çoban ve Ulus Kotluca bilgilendirdi. Başkan Çelik, "Bugün Manisa milletvekillerimizle birlikte Bedesten'deki şantiyemizi ziyaret ediyoruz. Göreve gelir gelmez daha bir yerimiz yokken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'müzden burayı kiraladık. Hem çarşımızı canlandırabilmek hem de tarihi bir mekanı uygun bir şekilde değerlendirebilmek adına kiraladık. İnşallah nasip olursa burası; Kasım ayına kadar gündüzleri nikah salonu olarak, akşamları da kültür sanat faaliyetleri için kullanılan güzel bir mekan haline gelecek. Bedesten nikah ve çok amaçlı salon olarak hizmete girmiş olacak. Bu noktada her türlü desteğini esirgemeyen başta Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç olmak üzere, MKYK üyemiz, Milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi'ye Milletvekilimiz Selçuk Özdağ'a, tüm milletvekillerimize, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Burada hiçbir şeyden kaçınmıyoruz, her şeyi en iyi, en güzel şekilde yapacağız. Güzelliklere güzellikler katalım arzusu içerisindeyiz" dedi.

"ECDADIMIZIN ESERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Şehzadeler Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, "Tabi burası tarihi bir mekan. Tarihimizle, günümüzü buluşturan bir eser. Ecdadımızın ortaya koyduğu bu eserlere sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu anlamda Manisa'da bulunan tüm vakıf eserlerini restore ettirdik. Amacımız gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak. Şehzadeler Belediyemiz burayı nikah salonu olarak kullanacak, aynı zamanda kültür merkezi olacak. Dolayısıyla bu eserin Şehzadeler Belediyesi'ne tahsis edilmiş olması son derece yerinde olmuştur. Bedesten'in çevresinde bulunan alanın da belediyemize tahsis edilmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu alan da otantik bir pazar haline getirilebilir. Esnafımız da bundan faydalanabilir. Şehzadeler Belediye Başkanımızın bu noktadaki hassasiyetini biliyorum. Bu anlamda milletvekilleri olarak, Ankara'da ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Burada çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür eden vatandaşlar, Bedesten'in çevresinin de aynı şekilde yenilenmesini ve canlandırılmasını istedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Bedesten'nin Restorasyonununda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement