Suriye'ye Yardımlar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Yardımlar Sürüyor

Suriye\'ye Yardımlar Sürüyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'da yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi tarafından kışlık ihtiyaç malzemesi yardımında bulunuldu.

27.12.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adıyaman'da yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adıyaman Şubesi tarafından kışlık ihtiyaç malzemesi yardımında bulunuldu.

İyilikder gönüllülerinden oluşan 5 kişilik ekip, merkezde yaşamını sürdüren 10 Suriyeli aileyi ziyaret etti. Ziyarette ailelere, soba, battaniye, halı, çamaşır makinesi ve kışlık ihtiyaç malzemesi teslim edildi.

Gönüllülerden Mehmet Şaşmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den Türkiye'ye gelenlere dernek olarak her türlü yardımı yaptıklarını söyledi.

Tespit ettikleri ailelerinin ihtiyaçlarını giderdiklerini anlatan Şaşmaz, "Hangi aileye gidiyorsak bir dramla karşılaşıyoruz. Biz aileleri tespit edip ihtiyaçlarını gideriyoruz. Depolarımızdaki malzemeleri ulaştırıyoruz. Eğer yoksa da Kardeş Aile projemizle Suriyeli aileyi Türk aile ile tanıştırıp ihtiyaçlarını gideriyoruz." dedi.

Suriye'deki iç savaşın 6 yıldır sürdüğünü anımsatan Şaşmaz, Halep'ten İdlip'e gidenlere de yardım ettiklerini aktardı. Geçmiş günlerde 4 tır ile İdlip kentine yardım gönderdiklerini hatırlatan Şaşmaz, "Kuru gıda ve undan oluşan yardım malzemesini Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırdık. Şu anki Suriyeli ailenin buzdolabı, yatak, gıda ve yakacak ihtiyacı var. Biz bu ihtiyaçları karşıladık. Yardım ettiğimiz aileleri kardeş ailemizle tanıştıracağız ve o ailemiz bu Suriyeli ailemize yardım edecek." diye konuştu.

Suriyeli Hasan Hüseyin de sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla geçimini sağladıklarını belirtti.

Ülkelerindeyken zor durumda olduklarını anlatan Hüseyin, "Türkiye'de çok rahat yaşıyoruz. Komşular yardım yapıyor. Kendilerine teşekkür ederim. Beş aydır Türkiye'deyiz. Halep'ten Türkiye'ye geldik. Burada yaşamımızı sürdürüyoruz. Türkiye'yi çok seviyorum. Allah, Türkiye'den razı olsun." dedi.

Muhammed Mustafa ise Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını ve 5 ay önce Adıyaman'a geldiğini kaydetti.

İç savaşta kardeşini kaybettiğini dile getiren Mustafa, şöyle konuştu:

"Bomba evimizin yakınına düştü. Ben ayağımdan yaralandım. İki çocuğum ve eşimle birlikte kaçmak zorunda kaldık. Çok kötü günlerdi. İnşallah ülkemiz normale döner biz de ülkemize döneriz. Türkiye'ye minnettarım. Adıyaman'da sivil toplum kuruluşları bize sahip çıkıyor. Soğuk kış günlerinde ihtiyaçlarımız gideriliyor. Hayata tutunuyoruz. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Eşim ve çocuklarımla yaşamımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun ki bizi ülkesine kabul etti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Yardımlar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement