Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki rejime karşı savaşan gruplardan Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed el-Colani'nin, Beşşar Esed'in başına 3, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın başına da 2 milyon avro ödül koyduğu bildirildi.

13.10.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki rejime karşı savaşan gruplardan Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed el-Colani'nin, Beşşar Esed'in başına 3, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın başına da 2 milyon avro ödül koyduğu bildirildi.

Cephe'ye bağlı basın ofisinin internette yayınladığı Colani'ye ait ses kaydında, "Esed'i öldürene 3 milyon, Nasrallah'ı öldürene de 2 milyon avro ödül verme ve bu kişileri aileleriyle birlikte güvenli bir yere nakletme sözü veriyoruz" ifadeleri yer aldı.

Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği saldırıların İran'ın başarısızlığı ve Suriye rejiminin çöküşünün göstergesi olduğunu belirten Colani, "Hizbullah ve İran artık Suriye rejimine sundukları tüm yardımların boşa gittiğini anladı" dedi.

"Mücahitler" olarak adlandırdığı grupların rejime yönelik saldırıları sayesinde "başkent Şam'ın güneyinden Lazkiye'ye kadar uzanan alanda bir Alevi devleti kurma" projesinin hayata geçirilemediğine işaret eden Colani, Rusya'nın bu durumdan istifadeyle, Ukrayna sorununa çözüm bulmak ve 30 yıl önce kaybettiği uluslararası rolünü geri kazanmak amacıyla Batı'ya karşı bir baskı unsuru olarak kullanmak üzere Suriye'ye müdahalede bulunduğunu söyledi.

Rusya'yı sivilleri öldürmek ve yerleşim alanlarını bombalamakla suçlayan ve ona Afganistan'la girdiği savaşta yaşadığı hezimetten daha kötüsünü yaşatma sözü veren Colani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, Kafkasya'daki mücahidlere Rusya'nın Suriye'de yaptıklarına misliyle karşılık verme çağrısı yapıyoruz. Muhalif grupları da ülkedeki tüm cephelerde seferberlik ilan etmeye ve rejime ait önemli karargahları vurmaya çağırıyoruz."

Terör örgütü El Kaide'nin Suriye uzantısı olarak bilinen Nusra Cephesi'nin lideri Colani ayrıca, batılı ve bölgesel ülkelerle birlikte siyasi çözüm arayışları içine girilmesinin Filistin meselesinde olduğu gibi Suriye meselesini de çözümsüzlüğe sürükleyeceği uyarısında bulundu ve Esed güçleriyle mücadelede Batı'ya değil kendine güvenin esas olduğunu belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak Rus uçaklarının daha çok ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef aldığı yönünde suçlamalar dile getiriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement