Soma Soruşturmasında Yeni Gözaltılar - Son Dakika
Güncel

Soma Soruşturmasında Yeni Gözaltılar

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'de ocaklardaki iş güvenliği ve güvenlik kameraları ile sensörlerin izlenmesinden sorumlu çalışanlardan gözaltına alınan 12 kişi, savcılık ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

19.09.2014 15:15  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada bugün flaş bir gelişme yaşandı. Ocaklardaki iş güvenliği ve güvenlik kameraları ile sensörlerin izlenmesinden sorumlu çalışanlardan 12 kişi gözaltına alındı. 12 kişiden 5'i mahkemece serbest bırakıldı, 6 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı konulması istemiyle adli kontrol talebinde bulunuldu.

Dün Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşan ikinci bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı yürüten savcılar ikinci operasyon için düğmeye bastı.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hürriyet'in haberine göre; Savcının talimatı üzerine polisler Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'de ocaklardaki iş güvenliği ve güvenlik kameraları ile sensörlerin izlenmesinden sorumlu çalışanlardan 12'sini gözaltına aldı. Gözaltına alınnanların tamamını savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

SENSÖR İZLEME EKİBİNE GÖZALTI

Soma’da bugün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin ocağın yeraltı sensörleri verilerini yer üstünde takip eden “Merkezi İzleme” ekibinden olduğu öğrenildi. ELİ başmühendisinin de savcılıkta ifade verdiği edinilen bilgiler arasında.

Gözaltıların tamamlanan ve birkaç gün önce ulaşan 126 sayfalık bilirkişi raporu doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

TAMAMI SERBEST BIRAKILDI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, "Sorgusu Soma Sulh Ceza Hakimliğince yapılan 5 kişi mahkemece serbest bırakıldı, 6 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması istemiyle adli kontrol talebinde bulunuldu, 12 kişi savcılık ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 1 kişinin ise ilçe dışında bulunması sebebiyle ifadesi alınamadı" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi hayatını kaybetmiş, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 36 kişiden 8'i tutuklanmıştı.

Soma Soruşturmasında Yeni Gözaltılar
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Soma Soruşturmasında Yeni Gözaltılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement