Siyekli Mahallesi İsminin 'Seyitli' Olarak Değiştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Siyekli Mahallesi İsminin 'Seyitli' Olarak Değiştirilmesi

Siyekli Mahallesi İsminin \'Seyitli\' Olarak Değiştirilmesi

Yunusemre ilçesine bağlı Siyekli Mahallesi’nin isminin halk oylaması sonucu "Seyitli" olarak değiştirilmesi kararı, Yunusemre Belediye Meclisi tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.

02.09.2015 15:37

Yunusemre ilçesine bağlı Siyekli Mahallesi'nin isminin halk oylaması sonucu "Seyitli" olarak değiştirilmesi kararı, Yunusemre Belediye Meclisi tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.

Yunusemre Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, Yunusemre Belediyesi Meclis Başkan Vekili Veli Doğdu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde olan maddeler bir bir görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Yuntdağı mahallelerinde yapılması düşünülen Köylü Pazarı merkezleri ile ilgili maddenin mecliste görüşülmesi sırasında, geçtiğimiz günlerde Antalya'ya giderek Köylü Pazarı yerlerini inceleyen ilgili komisyon üyelerinin yaptığı çalışmalar hakkında AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Gürler tarafından bir sunum yapıldı. Sunumun ardından söz alan Yunusemre Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Can Mercül, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve CHP Grup Başkan Vekili Erdinç Yavaşlı'nın ilgili madde üzerinde yaptığı konuşmalarından sonra Yuntdağı mahallelerinde Köylü Pazarı merkezlerinin oluşturulması hususundaki rapor oy birliği ile kabul edildi.

SEYİTLİ İSMİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Siyekli Mahalle halkının isim değişikliği talebi ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında yapılan konuşmalarda, mecliste grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleri, geçtiğimiz günlerde Siyekli Mahallesinde yapılan isim değişikliği ilgili halk oylamasında çıkan karar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtiler. Yunusemre Meclisi, Siyekli isminin "Seyitli" olarak değiştirilmesi konusunda yapılan oylamada isim değişikliği, oy birliğiyle kabul edildi. Alınan isim değişikliği kararının ardından söz alan Yunusemre Belediye Meclis Başkan Vekili Veli Doğdu, isim değişikliği kararından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, meclis üyelerine teşekkür etti. Meclis oturumunu izleyen Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz de unusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başta olmak üzere isim değişikliğine 'evet' diyen meclis üyelerine teşekkür etti.

DAHA ÖNCE HALK OYLAMASI YAPILMIŞTI

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Siyekli Mahallesi'nin ismi, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin önerisiyle yapılan halk oylaması sonrası "Seyitli" olarak değiştirilmişti. 485 seçmenden 411'nin katıldığı halk oylamasında 337 seçmen "Seyitli" ismine 'evet' derken, 72 seçmen ise 'hayır' oyu kullanmış, 2 oy da geçersiz sayılmıştı. Yunusemre Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem maddelerinin tamamının görüşülerek, oy birliği ile karar altına alınmasının ardından 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 18.00'da tekrar toplanmak üzere meclis oturumuna son verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siyekli Mahallesi İsminin 'Seyitli' Olarak Değiştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement