Siirt'te Yine Kütüphane Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Yine Kütüphane Yaktılar

Siirt\'te Yine Kütüphane Yaktılar

Siirt'te, Kobani protestoları sırasında yakılan kütüphane yerine yenisinin yapıldığı gün yine yakıldı.

20.10.2014 15:56  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Kobani protestoları sırasında yakılan kütüphanenin yerine bugün yeni yapılan ve açılış töreni sırasında Vali Mustafa Tutulmaz, konuşma yaparken, eski kütüphane ikinci kez ateşe verildi.

"BİLGİ DÜŞMANLARININ SALDIRISI"

Siirt'te yaşanan olaylar sırasında kundaklanarak ateşe verilen il halk kütüphanesinin yerine valilik tarafından yenisi yaptırılarak hizmete açıldı. Açılış törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, bilgi düşmanlarının halkın bilgiye ulaşmasını engellemeye çalıştığını belirterek, "Bildiğiniz gibi çağımız bilgi çağı, bu bilgiye ne kadar iyi ulaşabilirsek, bilgiyi ne kadar kullanabilirsek dünyada da mutlu olarak o derece ön planlarda oluyoruz. Bunun örneğini de her ortamda görme imkanımız vardır" dedi.

"SAVAŞTA DAHİ SAĞLIK OCAĞI YAKILMAZ"

Vali Tutulmaz, "Bildiğiniz gibi bilgi düşmanları bilgiye ulaşmasını istemeyenler, çocuklarının eğitim ile ufkunun açılmasını istemeyenler, kendilerinin devamlı baskı altında tutmasını isteyenler, bizim okullarımıza, kütüphanemize, halk eğitim binamıza ve sağlık ocaklarımıza büyük bir tahribat yaptılar. Şimdi savaş ortamında dahi, müdahale edilmeyen yerlerden birisi sağlık kurumlarıdır. Bu Cenevre sözleşmesi ile kabul edilmiş bir kuraldır ve dünyada herhangi bir yerinde savaş olsa bile sağlık ocaklarına saldırı yapılmazdır. Ancak gözü dönmüş caniler, gözü dönmüş teröristler maalesef bu kararı bile ihlal ettiler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Yine Kütüphane Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yeterrr: yaaa bu kekoların okul ile kütüphane ile ne ilgileri olsun hepsini kapatın gitsin hatta bunların okumuşları daha da cahil memurunu da çekeceksin ordan ne halleri varsa görsünler yabani iti ıslah etmek ne kadar zor ise buda öyle bir şey 12 1 Yanıtla
  • BY TOSYALI: eeee niye defolup gitmiyorsunuz Kobaniye de pislik çıkartıyosunuz Türkiye de. 2 0 Yanıtla
  • bedo: Yak yık sonra Döwlet bize bahmirr 1 0 Yanıtla

Advertisement