Şehit Adnan Öztürk Sosyal Tesisi Dualarla Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şehit Adnan Öztürk Sosyal Tesisi Dualarla Açıldı

Şehit Adnan Öztürk Sosyal Tesisi Dualarla Açıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 30 Temmuz 2012 yılında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Adnan Öztürk’ün ismi Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal tesise verildi.

07.03.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 30 Temmuz 2012 yılında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Adnan Öztürk'ün ismi Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal tesise verildi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Güneykent Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesisin açılışı Kur'an -ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılışta İstiklal Marşı okundu. Açılış öncesi Tasavvuf Müziği Sanatçısı tarafından ilahiler okundu. Sosyal tesisin açılışı dualar okunarak yapıldı. Açılışa şehidin kardeşi Kamil Öztürk, Annesi Fatma Öztürk katıldı. Şehit yakınları açılışta duygulu anlar yaşadı. Şehittin kardeşi Kamil Öztürk göz yaşlarına hakim olamadı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal tesis açılışında yaptığı açıklamada, "Bu Güneykent mahallemizde yapmış olduğumuz üçüncü tesisimiz. Bir tane köy pazarı, spor merkezi ve sosyal tesisimizi de yaptık. Yine Üçyüz Evler'de aşmış olduğumuz sosyal tesisimiz var. Bu mahallemizde üç tane oldu. Sadece bu mahallemizde 17 tane park, 17 tane halı saha ve basketbol sahası yapmıştık. 370 bin metre kare asfalt ve kilit taşı nerdeyse Güneykent'i yeni sıfırdan yaptık. Çünkü ben buranın 5 yıl öncesinde hatırlıyorum. Bu bölgede Gazzedeki kardeşlerimizin hatırasına bir park yaparak Gazze parkı ismini verdik. Bizim kafamızdaki düşünce yapımız cami, Kur'an kursu, taziye evi, sosyal tesis, park, okul hepsi bir arada kafamızdaki konsepti burada tatbik etmiş olduk. Camilerle, sosyal tesisler, taziye evleri buralar çok güzel hizmet veriyor. Belediye Kur'an kursu yapar mı? Evet yapar. Belediyelerin yapamayacağı bir şey yok gibi. Çünkü güzel bir söz var çok hoşuma gidiyor. Belediyeler iki şey yapamaz, birincisi para basamaz. İkincisi adam asamaz. Bunların dışında her hizmeti yapar. Allah'ın izni ile Şahinbey de parada bastık son 5 yılda bütçemizi 8 kat artırdık. Bu kadar bütçe artışı da hiçbir yerde yok" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, kırımda yaşanan olaylardan bahsederek, "Tabi bir yanda üzüntülü bir yanda çok şanslı bir alile bir şehit ailesi. Allah her aileye de bunu nasip etmiyor. Sahabeyi kiramdan Şehit olmak için nice adımlar atıldı. Cennetle müjdelendikleri halde bugün bu aziz millete rabbim şehitliği, gaziliği nasip etmiş. Çünkü bugün kırımda 300 bin orada Müslüman Türk kalmış. Ruslar şimdi onlarla uğraşıyor. 1944'te nüfusları 6 milyondu. Onları Sibirya'ya sürdüler. Onları Orta Asya'ya sürdüler. Kırıp geçirdiler. Adı gibi kırım oldu. Şimdi 300 bin Müslüman kalmış onları da yok etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmaları sonrası sosyal tesis açılışı yapıldı. Şehitlerin ismini yaşattığı için Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Adnan Öztürk Sosyal Tesisi Dualarla Açıldı - Son Dakika


Advertisement