Sahil Güvenlik 3 Günde 160 Kaçak Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Sahil Güvenlik 3 Günde 160 Kaçak Yakaladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler üç gün içinde yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 160 yabancı uyrukluyu yakaladı.

14.04.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler üç gün içinde yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 160 yabancı uyrukluyu yakaladı.

Havanın ısınması ve denizin uygun olması nedeniyle son üç günde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri art arda gerçekleştirdiği operasyonda Yunan adalarına kaçmaya çalışan çok sayıda yasadışı göçmeni gözaltına aldı. 11 Nisan İzmir ili Dikili İlçesi Bademli açıklarında lastik bot içerisinde yasa dışı göçmen grubunu tespit eden Sahil Güvenlik ekipleri Suriye ve Afrika ülkelerinden 19 kişiyi yakaladı.

13 Nisan pazar günü ise Ege Denizi'nin en hareketli günlerinden biri oldu. Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale İli Ayvacık İlçesi Bababurnu açıklarında lastik bot içerisinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan ve Burmalı 32 kişiyi yakaladı. Yine Çanakkale Küçükkuyu açıklarında batan bottan 15 Suriye uyruklu boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı. Kuşadası İlçesi açıklarında lastik bot içerisinde Suriye ve Afrika ülkeleri ile üçü Kolombiyalı 24 kişi, yine Kuşadası Dipburnu açıklarında değişik ülkelerden 22 kişi yakalandı.

Bugün de Aydın ili Kuşadası İlçesi Güzelçamlı açıklarında yasa dışı göçmen grubu tespit edildi, Afgan ve Suriyeti 30 kaçak yakalandı. Bu olaydan kısa süre sonra da yine Kuşadası'nın Bayrak adası açıklarında 18 Suriye uyruklu denizde yakalandı.

Yasa dışı göçmenler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Jandarma birimlerine teslim edildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahil Güvenlik 3 Günde 160 Kaçak Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement