Regaip Kandili - Son Dakika
Yerel

Regaip Kandili

Regaip Kandili

Kars Belediye Başkanı Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Çakmak ve AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Turhan, kandil dolayısıyla mesaj yayımladı.

01.05.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, Regaip gecesinin affın ve mağfiretin kapılarının açıldığı özel bir zaman dilimi ve ramazan ayının habercisi olduğunu belirtti.

Allah'a kul olduğumuzun en güçlü bir şekilde hatırlanması gerektiğinin altını çizen Karaçanta, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bizlere gösterdiği örnek davranışlar yaşanmaya başlanmalıdır. Bu gecede samimiyetle tövbe ederek, yüce Allah'a gönülden ve samimiyetle yalvarmalı ve yakarmalıyız. Bu günler ve geceler vesilesiyle şahsiyetli bir insan ve toplum oluşturmak zorundayız. Hoşgörüyü, adaleti, paylaşmayı, merhameti ve hakkı hakim kılmak herkesin görevidir" ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Çakmak

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da Regaip kandillerin, insanları birbirine yaklaştıran, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını artıran çok özel geceler olduğunu bildirdi.

Müslümanlar için Regaip Kandili'nin, gönülleri Allah'a yöneltme, yaşantımızı O'nun rızasına uygun hale getirme gayreti olarak anlaşıldığını belirten Çakmak, huzur, sevgi, kardeşlik ve iman bütünlüğü içerisinde nice mübarek günlere erişilmesini temenni etti.

- AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Turhan

AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ise maneviyat ve huzur dolu mübarek günlerin başlangıcı olan, içerisinde ulvi gecelerin, kandillerin ve ramazan ayının olduğu mübarek üç ayları idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Turhan, şunları kaydetti:

"Bu gece semanın kapılarının sonuna kadar açılıp, yüce yaratıcımızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bir gecedir. Bu zamanlarda biz Müslümanlar önce kendi çevremizde sonra İslam coğrafyasında ve tabii ki tüm dünyada sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." - Kars

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement