Ramazan Bayramı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı dolayısıyla Mersin'de bazı milletvekilleri ve dernek başkanları kutlama mesajı yayımladı.

28.07.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramı dolayısıyla Mersin'de bazı milletvekilleri ve dernek başkanları kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, yayımladığı mesajında, Ramazan Bayram'nın barış, kardeşlik ve umut getirmese temennisinde bulundu.

İnsani ilişkilerin en üst seviyede yaşanmasına vesile olan bayramların, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevgi, saygı, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü gibi manevi duyguların en üst düzeye çıktığı müstesna günler olduğunu belirten Uzun, aradaki kırgınlıkları gidermek, kardeşlik duygularını pekiştirmek, birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin sosyal barışını sağlamak ve daha güzel yarınlara ulaşmak için bir fırsat olarak değerlendirmek gerektiğine dikkate çekti.

Uzun, bu güzel günlerde başta Türkiye olmak üzere dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını, tüm savaş ve katliamların sona ermesini temenni etti.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de bayramların, birlik ve beraberliği perçinleyen, hoşgörü ve paylaşımın en güzel örneklerinin sergilendiği kutsal günler olduğunu kaydetti.

Bayramların özünde, dayanışma, hoşgörü, barış ve mutluluk olduğunu, kine, nefrete, şiddete, kavgaya ve düşmanlığa asla yer olmadığını belirten Seçer, "Adaletin ve hukukun evrensel ilkelerinin yerle bir edildiği,  toplumsal barışın ve dayanışmanın yok edildiği ülkemizde, bir bayrama daha buruk bir şekilde girilmektedir. Dünyada ve ülkemizde yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu, demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya özlemimi bir kez daha yineliyor, Ramazan Bayramı'nda akan kanın ve gözyaşının bir an önce durmasını, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kulandı.

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç da tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, "Bugün buruk bir kutlama yapıyoruz zira mazlumun, özellikle de Müslümanların katledildiği, zulme uğradığı dünyamızda savaş ve acı dört bir yanı sarmış durumda. Ancak insanlık barıştan ve adaletten yana umudunu yitirmemelidir. Bu inançla tüm bayramın barış ve huzur getirmesini diler, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" sözlerini ekledi.

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Gazze, Libya, Suriye, Irak, Afganistan ve Ukrayna'da yaşanan olaylar nedeniyle insani ızdırap içinde olduklarını ve İnsan hayatına kast eden canavarlıkları kınadıklarını bildirdi.

Kadın, yaşlı ve çocuk farkı gözetmeksizin cana ve mala yönelik güvenliği hiçe sayan öldürme ve yok etme her ne nam altında yapılırsa yapılsın bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Deniz, Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek güzel günlerin başlangıcı olması temennisinde bulundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da dini bayramların insanlar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve hoşgörüyü inşa eden birlik, beraberlik, huzur ve barışın harcı olduğunu kaydetti.

Birlik ve beraberliğin temelini güçlü bir toplumsal yapının oluşturduğuna vurgu yapan Aşut, "Geleneksel olarak da tüm ailelerin bir arada bulunduğu bayramlar, bireylerin aynı düşünce ve değerlerde buluşmalarına vesile olmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Milli ve dini duygularımızın, inançlarımızın, örf ve adetlerimizin uygulanıp sergilendiği Ramazan Bayramı'mızın, sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın zirveye çıktığı günler olmasını temenni ediyorum. Mersin iş dünyası adına, Ramazan Bayramı'nın, başta milletimize, İslam alemine, barışa ve dayanışmaya her günkünden daha çok ihtiyacı olan bütün insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kulandı.

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise tüm halkın aynı duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı özel günlerden biri olan Ramazan Bayramı'nı en içten dilekyeriyle kutladığını ve herkesin sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerisini diledi. - Mersin

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement