PKK'lı Teröristler Sur'da Kiliseleri Yakıp Yıktı - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Teröristler Sur'da Kiliseleri Yakıp Yıktı

PKK\'lı Teröristler Sur\'da Kiliseleri Yakıp Yıktı

PKK'lılar Diyarbakır'ın Sur ilçesinde etrafını tuzaklarla çevirdikleri tarihi kiliseleri harap hale getirdi. Teröristler ilçenin tarihi dokusuna büyük hasar verdi.

07.02.2016 12:35  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kullanılamaz hale getirdiği kiliselerin fotoğraflarını paylaştı. Tarihi kiliselerin etrafını daha önceden planlı bir şekilde patlayıcı düzeneklerle çeviren teröristlerin, IŞİD'in Irak ve Suriye'de uyguladığı taktikleri Sur'da kullandığı tespit edildi.

BİNALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her geçen gün biraz daha köşeye sıkışan teröristler, bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalırken, barınma ve mevzi olarak kullandıkları evleri, camileri, kiliseleri tahrip ederek kullanılamaz hale getiriyor.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde de aynı taktikleri uygulayan teröristler, Diyarbakır Sur'da tarihi dokuya da büyük bir hasar verdi.

KİLİSELERİN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILDI

Bölgedeki güvenlik birimleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin tahrip ettiği 'Ermeni Katolik Kilisesi', 'Surp Giregos Kilisesi', 'Keldani Kilisesi' ile 'Protestan Kilisesi'ne ait fotoğrafları paylaştı. 'Müşterek Sur Operasyonu' kapsamında çekilen fotoğraflarda teröristlerin kullanılamaz hale getirdiği kiliseler yer alıyor.

KURŞUNLU CAMİYİ KÜLE ÇEVİRDİLER

Aralık ayında, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda, kentin ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa Camii'nde (Kurşunlu Camisi) yangın çıkmış ve büyük hasar görmüştü.

CAMİYE ATEŞ AÇMIŞLARDI

Teröristler, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan, Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye teröristlerce yangın çıkarılmasından hemen önce de uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü.

TARİHİ BİNALARA PATLAYICI TUZAKLADILAR

Tarihi Fatih Paşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde teröristlerce kazılan hendeklere ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklandığı görülmüştü.

Zarar gören tarihi binaların fotoğrafları:








Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'lı Teröristler Sur'da Kiliseleri Yakıp Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • Meho: Yazik su insanlara katliam yapip duruyorlar hendek adi altinda ocak sonduruyorlar milletin namusunu linc ediyorlar birde biz kurtlerin temsilcisiyiz diyorlar ulan sizden gelen fenalik acaba kafirlerden geldimi 8 100 Yanıtla
    Meho: Kurdum ama sayrnizde kurt dusmani oldum 5 2
  • .: ermeniler destegi kesecek kesin adamların kilselerine saldırmışlar kobanidede ypgli işide o kadar kızmışkı kuranı kerimi yırtıp üstünde tepindi sonrada yakmaya çalıştı atais pkklılar hiçbir dine yok inançları cehennemin en dibine devam 9 95 Yanıtla
  • Meho: Pkk satilmis bir orguttur kendi halki dediklerinin namusunu parasini caliyolar surda kac kizi igfal ettiklerini biliyor musunuz hadi bakalim bu pislikleri savunarak sizde o gunaha ortak olun 21 75 Yanıtla
  • Meho: Kilise yakarak cami yakma tepkisini yikmak istiyorlar 12 84 Yanıtla
  • Mehmet: Bende kürdüm böyle kürd hakkı aranmaz bunlar ermeni pislikleri 41 24 Yanıtla
    Ahmet Tokay: Medem bunlar ermeni . Ermeni kilisesini neden harabeye ceviriyorlar biraz mantigigini calistirirsan iyi edersin dostum . olaya tarafsiz bak ne demek istedigimi anlarsin ;-) 6 8
  • Diyarbekir: Hiçbir manevi değere saygısı olmayan zavallı bir güruh ! Bitmeye mahkumsunuz 36 19 Yanıtla
    Amed: Size afiyet ilsun 2 4
  • URFALI: Hem camileri hem kiliseleri tahrip etmeleri dinsiz olduklarının ispatıdır. 41 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement