Peşmerge Bakanlığı: Peşmergenin Ne Zaman Gideceği Askeri Sırdır - Son Dakika
Güncel

Peşmerge Bakanlığı: Peşmergenin Ne Zaman Gideceği Askeri Sırdır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Peşmergenin Kobani'ye gidiş tarihine ilişkin haberleri yalanladı. Bu konunun "askeri sır" niteliğinde olduğunu söyledi.

25.10.2014 12:55  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Peşmergenin Kobani'ye (Ayn el Arap) gidiş tarihine ilişkin medyada yer alan haberleri yalanladı.

HABERLERİ YALANLADI

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bazıları Peşmergenin yarın yola çıkacağını iddia ediyor. Peşmergenin ne zaman gideceği ve gönderilecek silahlara ilişkin yayımlanan bazı haberler yalandır. Kim konuşursa konuşsun, reddediyoruz" dedi.

"PEŞMERGENİN NE ZAMAN GİDECEĞİ ASKERİ SIRDIR"

Bu konunun "askeri sır" niteliğinde olduğunu ve hiçbir şekilde açıklanmadığını belirten Yaver, "Peşmergenin gidiş zamanı, saati ve yanında götüreceği silahların türü ile ilgili açıklamalar bilgimiz dışında yapılıyor. Bunlarla ilgili hiçbir açıklamamız ve bilgilendirmemiz olmamıştır. Anadolu Ajansı aracılığıyla bunların asılsız olduğunu bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

ALUŞ KÖYÜNDE DENETİM SAĞLANDI

Öte yandan Kobani'de bazı Kürt gruplarına destek veren Muhalif Rakka Devrimcileri'nin saha komutanlarından Faris Ebu Ahmet, Mazeret Aluş köyünün denetimini sağladıklarını söyledi.

IŞİD'İN MÜHİMMATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'nin batı kesimindeki çatışmalarda 10'dan fazla terör örgütü IŞİD üyesini etkisiz hale getirdiklerini belirtti. Tel Şeir tepesi ile çevresindeki Mezaret Aluş köyünün denetimini sağladıklarını vurgulayan Ahmet, şunları kaydetti:

"Kobani'de IŞİD'e ait çok sayıda mühimmat ele geçirdik. İlçenin güney, güneydoğu ve iç kesimlerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bunun yanında terör örgütünün bomba yüklü bir aracı imha edildi."

Peşmerge Bakanlığı: Peşmergenin Ne Zaman Gideceği Askeri Sırdır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Peşmerge Bakanlığı: Peşmergenin Ne Zaman Gideceği Askeri Sırdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SEYH USAME: Ortadoğuda Hz. Mehdi çıkana kadar karışıklıklar yaşanacağı bir hadiste şöyle bildirilir:''Şam'da fitneler bir taraftan sakinleştikçe, diğer bir taraftan alevlenir. Gökten çağırıcı bir melek 'Mehdi emirinizdir. Mehdi Halifenizdir' demedikçe de fitneler bitmez. ''NE ZAMAN GIDERSEN GIT SENIN SIRRINLAN BERABER CVEHENNEMME GIDECEKSIN GELDE GOR NELER OLACAGINNI DUNYAYA KAFA TUTUYOREUZ PESMERGE SIRMIŞ 2 1 Yanıtla

Advertisement