Patnos'ta 'Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos' Projesi - Son Dakika
Yerel

Patnos'ta 'Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos' Projesi

Patnos\'ta \'Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos\' Projesi

AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) bünyesinde kabul edilen ‘Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos’ projesinin sözleşmesini imzaladı.

10.07.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) bünyesinde kabul edilen 'Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos' projesinin sözleşmesini imzaladı.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, beraberindeki encümenlerle Kars ilinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. SERKA yetkileriyle bir süre görüşen Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, SERKA'da kabul edilen 'Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos' projesinin sözleşmesini imzaladı. Proje hakkında bilgi veren Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, "Projeyle Patnos halkının sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişebilirliklerini artırmak için gerekli altyapının tesis edilmesine ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetler olarak cadde ve sokakların modernizasyonunu, şehir mobilyalarının dizaynı yapılarak gerçekleştirilecektir. Sosyal donatıların eksikliği ve bir bütün olarak kentsel imkanların kaliteli bir yaşam sürme imkanını yeterince sağlamaması, eğitim, sağlık gibi temel hizmetlere erişim noktasında Türkiye ortalamasının altında olan ilçemiz de yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilerek bölge dışına göçün engellenmesine katkı sağlamak amacı ile Patnos genelinde 92 kilometresi ana arter olmak üzere toplam 325 kilometre yol yapımının çevre düzenlemelerinin yapılarak ışıklandırmalar ve şehir mobilyaları ile donatılarak engellilerin kullanımına uygun hale getirilecektir. Engelliler eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal güvenliğe ve erişebilirliğe kadar birçok alanda ülke standartlarının oldukça gerisindedir ve bu gerilik onları yoksullaştırmaktadır. Engelliler dünyanın her yerinde toplumsal hiyerarşinin en altında yer alan ve son derece kötü yaşam koşulları içinde bulunan bir sosyal grup olarak görülmektedirler. Projemizde yapılacak modern büfeler ve oturma bankları, otobüs durakları, çöp kutuları, sokak lambaları, posta kutuları, trafik lambaları, reklam ilan panoları, gölgelikler, oturma grupları, oyun düzenekleri, bordürler, yer döşemeleri, çeşmeler, ile ilçemiz kent hayatının estetiğine kavuşturularak ayrıca sosyal faydada sağlanmış olunacak. Bu sebeple alanda kullanılan esnek, plastik malzemeler ve çiçeklikler ile sağlıklı bir yaşamın sağlanması için gerekli çevre koşulları oluşturulmuş olunacak. Tamamlanacak kaldırımlar ile kenarlarında yapılacak ışıklandırma sistemleri ve şehir mobilyaları bölge halkının yaşam memnuniyet düzeyinin artırılmasına yönelik altyapının iyileştirilmesi için olumlu bir ortam oluşturacak ve böylece ilçemiz de yaşam memnuniyet düzeyinin yükseltilerek bölge dışına göçün engellenmesine katkı sağlamış olacak"dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Patnos'ta 'Yaşanılabilir Engelsiz Şehir Patnos' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement