Olimpiyatlarda Hedef, 12'den Vurmak - Son Dakika
Spor

Olimpiyatlarda Hedef, 12'den Vurmak

Olimpiyatlarda Hedef, 12\'den Vurmak

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, olimpiyatlara milli sporcu yetiştirmesi için Alman danışman Uwe Riesterer'i görevlendirdi Riesterer: "Başarılı olimpik sporcular yetiştirmek için en ince ayrıntıya dahi dikkat ediyoruz"

21.07.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DERVİŞ ÇÖMEZ - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, 2016'da Rio de Janeiro'da, 2020'de de Güney Kore'de düzenlenecek olimpiyatlara milli sporcu yetiştirmesi için Alman danışman Uwe Riesterer'i görevlendirdi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde devam eden Havalı ve Ateşli Silahlar Zafer Kupası müsabakalarını takip eden Riesterer, her yaştan sporcuyla yakından ilgileniyor.

Olimpiyatlara hazırlık kapsamında yapılacak çalışmaları AA muhabirine anlatan Riesterer, Türk atıcılık camiasına yeni tarz kazandırmayı hedeflediğini kaydetti.

Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'de inşa edilen atış poligonlarının kendileri için şans olduğunu, bu tesislerde başarılı sporcu yetiştireceklerini vurgulayan Riesterer, "Türk hükümeti, burası için büyük para harcamış ve desteğini sunmuş. İyi hocalar ve daha büyük destek sağlanırsa dünya çapında sporcular buradan çıkabilir. Bizim, hükümet desteğinin yanında sporcuların ailelerinin desteğine de ihtiyacımız var" dedi.

Riesterer, 2016'da Rio de Janeiro, 2020'de de Güney Kore'de yapılacak olimpiyatlara güçlü kadroyla gitmek için tüm sporcuları takip ettiklerini belirterek, "Başarılı olimpik sporcular yetiştirmek için en ince ayrıntıya dahi dikkat ediyoruz. Bizim hedefimiz bu ve ben bu nedenle buradayım. Sporcularla birebir görüşmelerde bulunuyorum, onların taleplerini dinliyorum ve  yazılı olarak alıyorum. Bu talepleri değerlendirerek rapor haline getirip, federasyona sunacağım" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpiyatlarda Hedef, 12'den Vurmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement