Odunpazarı'nda Sanat Sokağı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Sanat Sokağı Çalışmaları

Odunpazarı\'nda Sanat Sokağı Çalışmaları

Genç sanatçı Serpil Işık, Odunpazarı’nda bir sanat sokağının açılması için girişimlerde bulundu.

03.10.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç sanatçı Serpil Işık, Odunpazarı'nda bir sanat sokağının açılması için girişimlerde bulundu.

Lületaşı ustası Rafi Işık'ın kızı olan Serpil Işık'ın, baba mesleğinin yanı sıra çini el sanatı ile ilgili çalışmaları bulunuyor. Kadın girişimci olarak mesleğini severek yapan Işık, " Eskişehir'de sanatla ilgili çalışmalar yapıp bütün sanatçıları bir araya getirip sanatı değerlendirmek amaçlı sanatçılarımızın çalışmalarını değerlendirmek amaçlı karma sanat sergisi ve sanat sokağı yapılacak. Bu çalışmalar sürekli olacak. Sanatçılarımızla hep birlikte çalışacağız. Eskişehir'de ve Odunpazarı'nda ilk sanat sokağı ve sürekli sanat galerisi açtık özgüveni olan kendine güvenen sanatçılarımızı sanat sokağımıza sanat galerimize bekliyoruz" dedi.

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arkasında bulunan sokağın sanat sokağı olması için çalışmalara başlandığını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"El sanatları bölümünde çini yapmayı öğrendim. Arasta çarşısında ilk satış yerimi açtım. Kendime güvenip eserlerimi halkın beğenisine sundum. Daha sonraki yerime Tiryaki Hasan Paşa sokağına taşıdım. Şimdiye kadar çini çalışmalarımı hazırlayıp başkasının fırınında pişiriyordum. Bunun yanında Firuzan Ermiş arkadaşımla sanat galerimizde el sanatları ve sanatı değerlendirme çalışmalarımız devam edecek. Türk el sanatları ve sanatı yurt içinde ve yurt dışında tanıtımını ve değerlendirilmesini sağlayacağız. El sanatlarının toptan satışını yapmaya çalışacağız. Tüm bu çalışmaları tamamladığımız Sanartsal Kültür ve Sanat Derneği kapsamında yapacağız. Sanatsal Kültür ve Sanat Derneğiyle yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarımızı devam ettireceğiz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Sanat Sokağı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement