Mustafa Sarıgül, CHP'den Milletvekili Aday Adayı Olacak - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül, CHP'den Milletvekili Aday Adayı Olacak

Kontenjan mı yoksa ön seçimle mi aday olacağı merak konusu olan Mustafa Sarıgül kararını verdi. Sarıgül, İstanbul 2. Bölge'den ön seçime girecek.

26.02.2015 13:16  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor. 1 Mart'a kadar uzatılan başvurular çerçevesinde şu ana kadar yaklaşık 3 bin adaylık dosyası alındı. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

"ÖN SEÇİMDE ADAY ADAYIYIM"

Kontenjan mı yoksa ön seçimle mi aday olacağı merak konusu olan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün adaylık için kararını verdiği öğrenildi. Sarıgül, yarın İstanbul 2. Bölge'den ön seçime girmek için aday adaylığı başvurusunda bulunacak. CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Sarıgül, bir soru üzerine "Gençlik kolları başkanlığı yapan, il başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül'e kontenjan yakışır mı? Örgüt tanır beni ön seçimde aday adayıyım. İstanbul 2. Bölgedeki hedefimiz en az 12 milletvekili çıkarmaktır. Bunun için de top yekün hep beraber çalışacağız." dedi.

ÖNDER SAV ANKARA, ERBAKAN İSTANBUL'DAN ADAY

CHP'nin eski genel sekreterlerinden Önder Sav, Ankara 1. bölgeden ön seçime girmek için dosyasını aldı. Yerel seçimlerde İstanbul Fatih Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan da İstanbul'dan aday adaylığı için dosya alanlardan. Eski bakanlardan Zekeriya Temizel ve İbrahim Tez, eski milletvekillerinden Mehmet Tomanbay da aday adaylığı için başvurdu. Parti Meclisi üyesi ve eski bakanlardan Fikri Sağlar da Mersin'den ön seçim için başvurdu. Denizli Milletvekili Adnan Keskin de yine adayların ön seçimle belirleneceği Denizli'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir ile İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de kendi illerinden aday adaylığına başvurdu. Candan Yüceer Tekirdağ'dan yeniden aday olabilmek için başvurusunu yaptı.

AYLİN KOTİL DE DOSYA ALDI

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Beyoğlu'nda aday gösterdiği Aylin Kotil de milletvekilliği aday adaylığı için dosya alanlar arasında bulunuyor. Kotil aynı zamanda Sarıgül'ün eski eşi.

SARIGÜL YARIN BAŞVURACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün de başvuru yapması bekleniyor. Sarıgül'ün dosyasını aldığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra başvurusunu cuma günü yapmayı planladığı öğrenildi. İstanbul 2. Bölgede bulunan ilçeleri ziyaret eden Mustafa Sarıgül'ün bu ziyaretlerinde adaylık süreciyle ilgili konuştu.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, genel seçimlerde kontenjan adayı olmayacağını, ön seçime gererek örgütten çıkmak istediğini ifade etti.

Sarıgül, CHP'li üyelere iktidar sözü vererek Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Bayrampaşa gibi ilçeleri pilot bölge seçerek karış karış seçim çalışması dile getirdi. CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Mustafa Sarıgül'e bir partilinin "Milletvekili aday adayı olacak mısınız? Olursanız ön seçimle mi yoksa kontenjan adayı mı olacaksınız?" diye sordu. Sarıgül, "Gençlik kolları başkanlığı yapan, il başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül'e kontenjan yakışır mı? Örgüt tanır beni ön seçimde aday adayıyım. İstanbul 2. Bölgedeki hedefimiz en az 12 milletvekili çıkarmaktır. Bunun için de top yekün hep beraber çalışacağız." dedi.

ÖN SEÇİM 29 MART'TA

Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınıyor. CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Martta yapılacak. (Kaynak: Radikal)

Mustafa Sarıgül, CHP\'den Milletvekili Aday Adayı Olacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Mustafa Sarıgül, CHP'den Milletvekili Aday Adayı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Konuşacak çok gerçek var.: Bu adamı birtürlü sevemedim,sanki bu adam biryerlere gelmiş olsa sanki tayyipden daha çok bu milletinbelini bükecekmiş gibi geliyor bana... 20 3 Yanıtla
  • A aydın: Sayın sarığül yolun açık olsun hak yardımcın olsun sizin ğibilere çok ihtiyaç var 3 17 Yanıtla
  • neco: chp yede böyle mafyalar yakışır devam chp dip yapmaya 15 4 Yanıtla
  • hasan: Bu chp'den ancak hıyarlı cacık olur yazık 17 1 Yanıtla
  • SASONLU MEMO: HEPSİ BOŞ ADAM CHP BİDE TRAVESTİ BİLE ADAY OLMUŞ CHP DE TAM YAKIŞİR 12 6 Yanıtla
  • kemal kara: İNSANLARDA BİRAZ GURUR VARSA SENİN GİBİ AĞZI BOZUK BİRİNE OY VERMEZ.AİLECE MAFYA OLDUNUZ 13 4 Yanıtla
  • Vatandas : Sarigul kadar egosu yuksek birini gormedim .. 13 2 Yanıtla
  • 13: Hdp liyim ama bu adami da seviyorum. Yolun acik olsun 3 10 Yanıtla
  • hasan: akp'den ciddi nefret eden bir mhp'li olarak söylüyorum chp'nin bu zihniyeti akp'yi yeniden iktidara taşıyacak ! 12 1 Yanıtla
  • Sortie : Gel Evladım gel senin gibi fırıldaklara bu partinin ihtiyacı var 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement