Muğla'da Termal Projeye Geka Desteği - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Termal Projeye Geka Desteği

Muğla\'da Termal Projeye Geka Desteği

Muğla’nın Dalaman ilçesinde belediye tarafından hazırlanan “Kapukargın Termal Su Kaynağı Projesi” GEKA tarafından onaylandı.

22.08.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde belediye tarafından hazırlanan "Kapukargın Termal Su Kaynağı Projesi" GEKA tarafından onaylandı.

Termal Projenin yaklaşık maliyeti 1 milyon 346 bin 561 lira 15 kuruş olarak belirlendi. Bu miktarın 600 bin liralık kısmı ise GEKA tarafından karşılanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıllığına Dalaman Belediyesi'ne devredilen termal su kaynaklarının bulunduğu alanda yapılacak Projede piknik masaları, tuvaletler, soyunma kabinleri, duş alanları, yağmur barınakları, kır lokantası, çocuk oyun parkı, içerisinde voleybol sahasının da bulunduğu mini spor tesisleri, otopark, doğal havuzlar, 30 bungalov oda, çamur havuzu, kapalı yüzme havuzu, yürüyüş yolları, doğal gezinti köprüleri bulunuyor.

Projeyi Dalaman'da alternatif turizme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacı ile hazırladıklarını ve önem verdiklerini belirten Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz, en kısa zamanda projenin yapım aşamasına geçileceğini ifade etti.

Şaşmaz, "Uzun zamandır bu projeyle ilgili çalışmamız vardı. Suyun kullanımını Muğla Büyükşehir'den on yıllığına tahsis ettik. Kenarında kalan bir kısmı belediyeye ait kendi kamusal tapulu arazimiz, bir kısmı da ormanda mesire yeri yaptırdığımız bir alan, mesire yerine de projeler ürettik, aynı zamanda kendi tapulu arazimize de proje ürettik, Düzgün bir proje ürettiğimizi düşünerek hazırladığımız projeyi, GEKA'ya sunduk ve GEKA'da bizim bu projemizi olumlu buldu"dedi.

PROJE İÇİN GEKA'DAN 600 BİN TL

Proje maliyetinin yaklaşık 2 Milyon TL civarında oldugunu kaydeden Belediye Baskani Muhammet Şaşmaz "GEKA'nın bu projeler için harcadığı, aktardığı para 600 bin ile sınırlı, GEKA bizim projemize onay vermiş durumda. Tuvalet, duş, soyunma-giyinme kabinleri, gölgelik aynı zamanda plaj voleybol sahamız, çocuk oyun parkı, aile çay bahçesi var. Kanalın üzerinden karşı tarafa geçiş için iki tane köprümüz olacak, göletimizin içerisinde kaykayımız olacak ve yaklaşık 30 tane bungalov tipi konaklama yerimiz olacak, yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu ve çamur banyomuz olacak, tabi kredimiz daha yeni onaylandı. Bunun prosedürleri var. Önümüzde ki sezona yetiştirmeyi planlıyoruz.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Dünya'da eşi benzeri az bulunan 16-17 mineralli doğrudan sedef hastalığına tedavi uygulaması yapılabilen güzellik iksiri dediğimiz, çamurun kendiliğinden bu su vasıtası ile üretildiği bir suya burada sahibiz, kaplıcaya gelen ve yaz-kış kaplıcaya girmek istiyorum diyen vatandaşlarımız geldiğinde rahatlıkla buradan yararlanabilecekler. Çok güzel bir proje ürettiğimizi düşünüyoruz. Bölge halkımıza ve ülkemize ekonomik anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz " diye konuştu.

Kükürtlü suya girebilmek için Hatay'dan gelen Mahmut Dolgun ise Termal tesis yapılacak olmasının insanlar için çok iyi olacağını belirterek; "Cilt hastalığım için buraya geldim. Allaha şükürler olsun şimdi kaşıntım kalmadı. Bence çok iyi olur insanlar için, su tuzlu, kükürtlü, kokusu var. Belediye ve sorumlular güzel bir tesis yapsalar halk için daha iyi olur. Bu suyu herkes için tavsiye ederim. Faydasını göreceklerini düşünüyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Termal Projeye Geka Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zerda: Ben de ordayım 0 0 Yanıtla

Advertisement