Mesleki Yeterlilik Belgesi Konulu Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Mesleki Yeterlilik Belgesi Konulu Bilgilendirme Toplantısı

Nevşehir'de, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerdeki yeterlilik belgesi alınmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

11.02.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerdeki yeterlilik belgesi alınmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapılan toplantıya konuşmacı olarak katılan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, 5544 sayılı kanun gereği Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin zorunlu hale getirildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğlerde yer alan 40 meslek dalında çalışanların söz konusu belgesinin olmaması halinde çalıştırılamayacağını kaydeden Ordukaya, uygulama sınavlarına girerek başarı sağlayabilen işçilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olabileceğini söyledi.

Sınav ve belgelendirme merkezi olarak görevlendirilen kuruluşlar tarafından bugüne kadar 72 bin kişiye belge verildiğini ifade eden Ordukaya, "26 Mayıs tarihinden itibaren belgesi olmadan çalıştırılması halinde firmalar her bir çalışan için para cezası ödeyecek. Yaptığımız araştırmalara göre Türkiye'de inşaat sektöründe çalışanların yüzde 95'inde bu belge yok" diye konuştu.

Ordukaya, Mesleki Yeterlilik Belgesi olan işçilerin çalıştırılmasının zorunlu olduğu meslek dallarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"İnşaat çalışanları, kaynak operatörü, makine bakımcı, otomotiv mekanikçisi ve montajcısı, endüstriyel boru montajcısı, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, doğalgaz altyapı yapım kontrol personeli, seramik karo kaplamacısı, ses yalıtımcısı, tünel kalıpçısı ve yangın yalıtımcısı olarak çalışan personeller."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mesleki Yeterlilik Belgesi Konulu Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement