Mersin'de Turizmcilerin Yüzü Bayramla Güldü - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Turizmcilerin Yüzü Bayramla Güldü

Ramazan Bayramı tatili için UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'ni tercih eden turistler turizmcilerin yüzünü güldürdü.

21.07.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramı tatili için UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'ni tercih eden turistler turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, yaptığı açıklamada, bayramda özellikle gurbetçilerin gelmesiyle turizmcilerin çite bayram yaşadığını söyledi.

Turistlerin otel, motel ve pansiyonları doldurduğunu ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Bayram tatilinin başlamasıyla vatandaşların birçoğu denize, bir kısmı da yaylalara gitti. Torosların yüksek kesimine çıkanlar, yaylaların serinliğinde bayramın keyfini çıkartırken, denizi isteyenler ise sahile akın ederek Akdeniz'in mavi sularında kulaç attı. Mersin merkez olmak üzere, tatil yörelerinin ve tesislerinin bulunduğu Erdemli, Silifke ilçelerindeki otel, motel ve pansiyonlar son yılların en dolu günlerini yaşadı. Tabi bu doluluktan sadece oteller ve pansiyonlar istifade etmedi, sahillerdeki tüm esnafımız da yararlandı ve bu bayramda sektörün tüm kesimleri çifte bayram yaşadı."

Ramazandaki durgunluğun bayram tatiliyle yerini hareketliliğe bıraktığının altını çizen Çalışkan, bölgedeki hiçbir tesiste boş yatak kalmadığını aktardı.

Çalışkan ayrıca, son 5 yıldır ramazanın yaz dönemine denk geldiğini hatırlatarak, yaşanan kayıpların telafisi için eğitim öğretim yılının eylül sonunda başlamasını ve bu sayede sezonun uzatılmasını istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Turizmcilerin Yüzü Bayramla Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement