Mersin'de Kayın Mantarı Mucizesi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Kayın Mantarı Mucizesi

Mersin\'de Kayın Mantarı Mucizesi

Mersin'de kayın mantarı mucizesi MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü'nün Erdemli İlçesi'nde başlattığı kayın mantarı üretimi olumlu sonuç verdi.

21.11.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de kayın mantarı mucizesi

MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü'nün Erdemli İlçesi'nde başlattığı kayın mantarı üretimi olumlu sonuç verdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş ve Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ilçeye bağlı Güneyli Mahallesi'nde Durmuş Ali Saydan'ın mantar üretim alanında incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Abit Baca, sosyal ormancılık kapsamında köylü halka yönelik kayın mantarı yetiştiriciliğini, hazırladıkları bir proje ile desteklediklerini söyledi. Şubat ayında hazırlanan kayın mantarı kütüklerinin mantar vermeye başladığını dile getiren Baca, şöyle devam etti:

"Üreticimiz de işi geliştirerek daha fazla kütük yapıp üretimi artırmaya başladı. Şu anda burada çok güzel bir kayın mantarı üretim alanı oluşturulmuş. Kayın mantarının kilosu 10 TL'den satılıyor ve üreticilerini memnun ediyor. Bu ürün için 6-20 derece arasında yaklaşık 1400 rakımda en iyi yetiştirme ortamı sağlanmaktadır. Mersin bölgemizde kayın mantarı yetiştiriciliği giderek artmaktadır. Erdemli'de 5 mahallede bunun denemesi yapıldı ve çok güzel verim alındı."

Kayın mantarı Üreticisi Durmuş Ali Saydam ise üretimini artırmayı hedeflediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ERDEMLİ (MERSİN) (DHA)

==========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Kayın Mantarı Mucizesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement