Kepez ve Akşehir Kardeş Oluyor - Son Dakika
Güncel

Kepez ve Akşehir Kardeş Oluyor

Akşehirliler, iki gün boyunca misafir ettikleri Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Nasreddin Hoca'nın tanıtımına yönelik çalışmalarını takdirle karşıladı.

29.08.2014 16:28  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez ve Akşehir arasında oluşturulan dostluk köprüsü "kardeş şehir" protokolü sağlamlaştırılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dünyanın merkezi, gülmecenin başkenti ve Nasreddin Hoca'nın şehri Akşehir'e kültür gezisi düzenledi. Güzel bir misafirperverliğin yaşandığı gezide hem Akşehir'in kültürel ve tarihi yerleri görüldü hem de şehrin tanıtımı için nelerin yapılabileceği konuşuldu.

Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği (AKSEVDER) Başkanı Tuncay Kesim'in, daveti üzerine gerçekleşen ve iki gün süren geziye Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, belediye meclis üyeleri, dernek yönetim kurulu üyeleri olmak üzere 40 kişi katıldı.

İlk ziyaret belediyeye

Gezi kapsamında ilk olarak Ak Partili Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ziyaret edildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akkaya, merkez ilçe belediyesi olan Kepez'in, belediyecilik tecrübelerinden yararlanmayı arzu ettiklerini söyledi.

Akkaya, Nasreddin Hoca'nın tanıtımına yönelik Antalya'da yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti. Akkaya'ya, ziyarette Kepez Belediyesi ile kardeş şehir olma isteğini dile getirdi.

Daha söz alan Başkan Tütüncü de Akkaya'ya görevinde başarılar dileyerek, şunları söyledi: "Enerjinizin, dinamizminizin son derece yüksek olduğunu görmek beni memnun etti. Akşehirlilerin taleplerine cevap verecek çok güzel çalışmalar yapacağınıza yürekten inanıyorum. Ak Partili belediyeciliğin temelinde insana hizmet ve vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayıcı çalışmalar üretmek var. İnanıyorum 'Ak Parti Belediyecilik' anlayışını en güzel şekilde temsil edeceksiniz."

Nasreddin Hoca'yı Kepez'in değeri yaptık

Tütüncü, bir Anadolu aydını olan Nasreddin Hoca'yı, en güzel şekilde yaşatmak ve çocuklara ve gelecek kuşaklar aktarmak için 5,5 yıl boyunca üstün bir gayret sarf ettiklerinin altını çizdi. Tütüncü, Nasreddin Hoca ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi: "Nasreddin Hoca, Anadolu'nun en önemli aydınlarından birisidir. Çok iyi bir feylesof ve aynı zamanda çok iyi bir alimdir. Bu özellikleriyle birlikte Nasreddin Hoca'yı gelecek kuşaklara en iyi şekilde tanıtmalıyız, diye düşündük.'Nasrettin Hoca okulları ve ilçeyi geziyor' eğitim ve kültür projesi başlattık. Kepez Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli'nin canlandırdığı Nasreddin Hoca, 5 yıl boyunca okulları gezdi. Nasreddin Hoca'nın karikatürlerinden oluşturulan fıkra ve boyama kitabı hazırladık. Boyamı kitabını, 30 bine yakın öğrencimize ulaştırdık. Kepez Belediyesi Tiyatromuzun hazırladığı 'Nasreddin Hoca Barışa Maya' adlı oyununu, binlerce çocuğumuza ücretsiz izlettirdik. Son olarak Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği'mizin talebi üzerine inşa ettiğimiz kreşimize Nasreddin Hoca'nın ismini verdik. Nasreddin Hoca, 5 yıl boyunca Kepez de çocuklara ilim ve hikmet öğretti. Nasreddin Hoca'yı Kepez'in en önemli değerlerinden biri haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Tütüncü'ye tersine çalışan saat

Kardeş ilçe olma talebini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, turizmin başkenti Antalya'da, Akşehir'in tanıtımı için gereken desteği vereceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Salih Akkaya, Tütüncü'ye Nasreddin Hoca'nın eşeğini ters binmesine atıfta bulunan ve tersine çalışan bir saat hediye etti.

Tarihi garda fotoğraf

Daha sonra heyet, Akkaya'nın rehberliğinde tarihi çarşıyı, Atatürk'ün, Büyük Taarruz'un planlarını yaptığı tarihi binada bulunan Batı Cephesi Karargah Müzesi'ni, Nasreddin Hoca Türbesi'ni, Hasan Paşa İmaret Camii'ni, Nasreddin Hoca Gülmece Parkı'nı, belediye kültür merkezini, Nasreddin Hoca Etnografya Müzesi'ni, Taş Medrese Camii'ni ve Hıdırlık Tepesi'ni gezdiler.

Başkan Salih Akkaya'ya, Antalyalı misafirlerine, 2. Abdülhamit döneminde yapılan Akşehir Tren Garı'nı da tanıttı. Tütüncü ve Akkaya, başlarına hareket memurunun kırmızı şapkası, ellerinde hareket diski olduğu halde tarihi Aksaray Tren Garı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Şehre özgü etnografya ürünlerin sergilendiği tarihi Akşehir Evi'nde Akşehir'e özel peynir baklavası ikram edilen heyet, Akşehir Mutfağı'nda verilen akşam yemeğinde ise yöresel lezzetleri tattı. Sıra yarenler gösterisi ile de günün yorgunluğu atıldı.

Tütüncü'yü Nasreddin Hoca karşıladı

Kent Ormanı'nda verilen kahvaltı ile başlayan gezinin 2. gününde ilk ziyaret edilen yer Nasreddin Hoca ve pek çok Türk-İslam Alimi nin Hocası olan Seyyid Mahmud Hayrani nin Türbesi oldu.
Başkan Hakan Tütüncü ve beraberindeki heyet, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği'ni de ziyaret etti. Başkan Tütüncü, ziyarette Akşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü nde görevli Menderes İz'in canlandırdığı Nasreddin Hoca tarafından karşılandı.

Misafirperverliğe teşekkür etti

Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Hem kültürel ve tarihi yerleri hem de Nasreddin Hoca'nın memleketini ziyaret etmemiz bize farklı bir ufuk kazandırdı. Çok keyifli bir anlar yaşadık. Bizi en güzel şekilde ağırlayan Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya'ya, belediye bürokratlarına, çalışanlarına, Antalya Akşehir'i Sevenler Derneği Başkanı Tuncay Kesim'e, dernek yönetimine, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği'ne tüm Akşehirlilere teşekkür ederim. Gerçekten Akşehir, çok derin bir kültürü, çok büyük bir medeniyet birikimini taşıyan kadim bir Anadolu şehri. Bu şehrin daha fazla tanıtılmaya, anlatılmaya ihtiyacı var. Nasreddin Hoca'yı, Akşehir 'in bağrında yatan nice kanaat önderini, alimleri, Tarık Buğra gibi edebiyatımızın önemli değerlerini anmak, tanıtmak için ele, gönül gönüle vereceğiz ve gerekli çalışmaları yapacağız. Bu gezi, klasik bir gezinin ötesinde farklı anlamlar barındırıyor."

Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ebru Tepeoğlu, Antalya'da Nasrettin Hoca'nın tanıtımına yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Tütüncü'ye plaket takdim etti. Derneğin, Kepez Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli'ye verdiği plaketi de Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy aldı.

Belediyenin sosyal hizmetlerini inceledi

Başkan Tütüncü, Akşehir Belediyesi'nin bir hizmeti olan Akşehir Meslek Edindirme Kursları (AKMEK)'in kursiyerlerinin el tezgâhında yaptığı halıları da inceledi. Gezi, Akşehir Belediyesi'nin bir hayır hizmeti olan çorba çeşmesinin gezilmesiyle sona erdi.

Akşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldız, gezinin sonunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, "Dünyanın Ortası Gülmece Başkenti Akşehir'e ayakbastı" sertifikası verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kepez ve Akşehir Kardeş Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement