Kazım Kurt'tan 'Başkanlıkta 100 Gün' Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Kazım Kurt'tan 'Başkanlıkta 100 Gün' Değerlendirmesi

Kazım Kurt\'tan \'Başkanlıkta 100 Gün\' Değerlendirmesi

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, başkanlığının ilk 100 gününde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi.

18.07.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, başkanlığının ilk 100 gününde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi.

Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Kazım Kurt, ilk 100 günün siyasi anlamda çok büyük önem taşıdığını belirtti. Yapılan çalışmaların sosyal demokrat belediyeciliğin başarısını kanıtladığını ifade eden Kurt, "Bu başarıdaki en büyük etken, halkımız ve çalışanlarımız için oluşturduğumuz huzur ve güven ortamıdır. Biz hemşehrilerimizin ve çalışanlarımızın sesine kulak verdik. Onların kararan umutlarına yeniden hayat verdik. Halkımızı belediye yönetiminin her alanında söz sahibi yaptık" dedi.

MEMURLARA BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL DENGE ZAMMI VERİLDİ

Odunpazarı Belediyesi'nin yeni projeleri hakkında bilgi veren Kurt, "İlk kez belediye meclislerini canlı yayında halkımıza açtık. Alınan her kararın, planlanan her projenin halkımız tarafından aynı anda öğrenilmesine olanak sağladık. Öte yandan ilk kez muhtarların sesine kulak verdik. Muhtarlarımız sorunlarını bizlerle daha rahat paylaşıyor. Ayrıca hazırlanan stratejik planları başka sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile 100 gün içerisinde 15 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip modern bir aşevi kazandırdık. Belediye memurlarımıza belediye tarihinin en büyük sosyal denge zammını verdik. Mavi Masa birimimizle hemşehrilerimize güler yüzlü hizmet sunmaya başladık. Bakın bugün Odunpazarı Belediyesi'nde kimse işten çıkarılmadı. Çıkarılmadığı gibi meclisimizden aldığımız yetki ile kurduğumuz Odunpazarı A.Ş. ile tüm çalışmalarımızı sendikalı yaparak taşeronluğa son vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

BELEDİYENİN DIŞARIDAN ALDIĞI VE KİRALADIĞI TÜM HİZMETLER İPTAL EDİLDİ

Belediye kaynakları, tasarruf, ödemeler ve harcamalar hakkında bilgi veren Kurt, şunları kaydetti:

"100 günde Odunpazarı Belediyesinde gerçekleştirdiğimiz en büyük işlerden biri de belediye kaynaklarını etkin şekilde kullanmak oldu. Adeta ezber bozarak belediyenin dışarıdan aldığı ve kiraladığı tüm hizmetleri iptal ederek, kendi imkanları ile hizmet üretmesini sağladık. Bugüne gelinen noktada geride kalan 100 günde toplam 1 milyon 508 bin 947 lira borç ödeyerek 103 milyon 273 bin 87 lira olan borcunu 92 milyon 112 bin 908 liraya düşürmüştür. Öte yandan 34 milyon 696 bin 67 lira tahsilat yapan Odunpazarı Belediyesi, 22 milyon 160 bin 178 liralık büyük bir borcu ödemenin yanında, 15 milyon 626 bin 86 liralık yatırımla Odunpazarı halkına hizmet sunmaya devam etmiştir."

PERSONEL BİZİM YAPIMIZI ANLADI

100 gün içerisinde personel yapısını çözdüklerine değinen Kurt, "Çalışanlarımızın kendi eğitim alanlarında mesai harcamasını sağladık. Personelimiz de bizim yapımızı anladı. Çalışma sistemimizi benimsedi. İşlerin ve personelin disipline edilmesi halinde daha etkin ve verimli hizmet nasıl sunulur bunu anladı. Tüm bunların yanında Odunpazarı Belediyesi, kent halkına 100 günde daha ucuza daha kaliteli ve nitelikli hizmet nasıl sunulur kanıtladı" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazım Kurt'tan 'Başkanlıkta 100 Gün' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement