Kayseri - AK Parti' Den Açıklama : Kayseri Mitinginin İptalini Başbakanımız İstedi - Son Dakika
Güncel

Kayseri - AK Parti' Den Açıklama : Kayseri Mitinginin İptalini Başbakanımız İstedi

Ak Parti' den açıklama : Kayseri mitinginin iptalini Başbakanımız istedi BAŞBAKAN ve AK Parti Genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Kayseri mitingi, Ankara'da meydana gelen terör olayı sonrası iptal edildi İptal kararı, Ak Parti Kayseri il merkezinde, AK Parti genel başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki tarafından medyaya bir açıklama ile duyuruldu.

10.10.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti' den açıklama : Kayseri mitinginin iptalini Başbakanımız istedi

BAŞBAKAN ve AK Parti Genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Kayseri mitingi, Ankara'da meydana gelen terör olayı sonrası iptal edildi İptal kararı, Ak Parti Kayseri il merkezinde, AK Parti genel başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki tarafından medyaya bir açıklama ile duyuruldu. Eski bakan Taner Yıldız ve Ak Parti il Başkanı Cahit Özden ile milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda Mehmet Özhaseki şunları söyledi : "Genel başkanımızın katılacağı bu gün ki Kayseri mitingi öncesi ülkemiz terör saldırısı ile sarsıldı. Bunu yapanları kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde terör hadisesi biliyorsunuz 40 yıldır kural tanımadan, canice, vahşice cinayetler işleyen bir yapıyla mücadele ediyor. Türkiye Cumhuriyeti askeri, polisiyle mücadele ediyor. Anadolu Coğrafyası zor bir coğrafya. Çevremizdeki 7 ülke karışık. Libya'dan Irak'a, Kafkaslar'dan Avrupa kadar kan akıyor. Bu ülkeler idare edilemiyor. Son birkaç aydır, ayrılıkçı örgüte karşı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti mücadele vermektedir. 2 bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiği bu etkili mücadele sonrası terör örgütünün beli kırıldı. Bunun üzerine örgüt, bireysel, vahşi ve cani eylemlere başladı. Terör örgütü Türkiye'nin huzurlu olmasını, huzurlu seçim yapmasını istemiyor, barışı dinamitliyor. Bu terör örgütünün son günlerde bitmişliği, daralmışlığı, tükenmişliği, doğrusu bu tür olaylara da sebebiyet verebilecek şekilde gözüküyordu. Zaten, ilk ağızdan onların siyasi temsilcilerinin yaptığı açıklamalara bakarsanız, bu işi güya, Türk Silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, devletin güvenlik güçlerinin, memur insanların yaptığı gibi bir kanaat oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kabul edilemez bir durum. Bütün araştırmalar, incelemeler neticesinde bunu kimin yaptığı ortaya çıkacak. Türkiye Cumhariyeti hükümeti bunun altından kalkacak güçtedir. Bunların failini bulacaktır. Ve, cezalandıracak güçtedir. Doğrusu bunun bizim Kayseri mitingimize denk gelmiş olması son derece üzücü. Sayın başbakanımızla sabah yaptığımız istişarede ve görüşmeler sonucu, onunda talimatları doğrultusunda Kayseri mitingini iptal ediyoruz. Böylesi bir ortamda doğrusu şenlik havasında miting yapmak doğru değil. Onun içinde bu miting iptal edildi. Yeniden ölenlerimize rahmet diliyoruz. Sayın başbakanımızın Ankara'da yetkililerle yapacağı toplantılar ve araştırmalar sonucu bu olayın failleri bulunacak ve inşallah cezalandırılacaklar. Terör örgütü hak ettiği cezayı bulacaktır diye umut ediyorum. Doğrusu böyle bir böyle bir ortamda, dışarıda siyasi çalışma yapmak, gösteri yapmak da çok doğru değil. İçimize de sinmez??

Bu arada, AK partinin bu gün saat 15.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılacak Kayseri mitingi için tüm hazırlıklar, Ankara'daki patlama nedeniyle iptal edildi. Miting alanına asılan poster, afiş, flama ve parti bayrakları partililerce toplandı. Polisin, Cumhariyet alanına koyduğu demir bariyerler de kaldırılarak, alana trafik akışı yeniden sağlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - AK Parti' Den Açıklama : Kayseri Mitinginin İptalini Başbakanımız İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement