Kayak Kulübünü Polis Bastı - Son Dakika
Güncel

Kayak Kulübünü Polis Bastı

Kayak Kulübünü Polis Bastı

Erzurum'da Türk kayak sporuna 54 yıldır hizmet veren ve binlerce sporcu yetiştiren Palandöken Kayak Merkezindeki Kayak Kulübünü polis bastı.

30.09.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Türk kayak sporuna 54 yıldır hizmet veren ve binlerce sporcu yetiştiren Palandöken Kayak Merkezindeki Kayak Kulübünü polis bastı. Palandöken'de özelleştirme çalışmalarını yürüten Özelleştirme İdaresi, amacı sporcu yetiştirmek olan ve müzesinde yüzlerce kupa bulunan Kayak Kulübünün boşaltılmasına karar verdi. Tebligat yapan polis, kulüp yönetimine Kurban Bayramı sonuna kadar süre tanıdı.

Özelleştirme İdaresi, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletmeleri Daire Başkanlığı, gondol lift çıkış istasyonu yanında bulunan Erzurum Kayak Kulübü hizmet binasını özelleştirme kapsamına aldı. 1960 yılında kurulan ve 25'i üst üste olmak üzere 27 kez Türkiye Şampiyonu olan Erzurum Kayak Kulübü'nün hizmet binasına bugün Özelleştirme İdaresi'nin talebi doğrultusunda Milli Emlak Müdürlüğü polis marifetiyle el koymak için gitti.

Yaklaşık bir yıldır devam eden görüşmelere rağmen Özelleştirme İdaresi'nin kararından geri adım atmaması üzerine, kulüp binasının bulunduğu arsanın sahibi olan Milli Emlak Müdürlüğü, kulübün tahliyesi için harekete geçti. Öğle saatlerinde Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan kulüp binasına onlarca polisle birlikte gelen Milli Emlak Müdürlüğü, kulübün boşaltılarak arsanın teslim edilmesini istedi. Yanlarında çilingir de getiren Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, yapılan görüşmeler sonucu tahliye işlemini Kurban Bayramı sonrasına erteleyerek gittiler.

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, polisin gelmesinden kısa bir süre önce düzenlediği basın toplantısında 54 yıldan bu yana milli takıma yüzlerce sporcu yetiştiren ve halen yaklaşık 150 sporcusu bulunan bir kulübün Özelleştirme İdaresi marifetiyle kapanma noktasına getirildiğini söyledi. Bülent Ülker, "Biz burada ticaret yapmıyor, sosyal bir faaliyette bulunuyoruz. Hazine arazisi üzerine kurduğumuz kulüpte hiç kimseden bir kuruş yardım almadan faaliyet gösteriyoruz. Devlete de borcu bulunmayan bir kulübüz. Sporcu bir nesil yetiştirme çabalarımızın karşılığı bu olmamalıydı. Kulübümüzün tahliyesi gerçekleşirse, faaliyetlerimize son vermekten başka seçeneğimiz kalmayacak. Yarım asırdan bu yana kazandığımız kupalarla birlikte 150 çocuğu üzülerek sokağa bırakacağız" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayak Kulübünü Polis Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement