Kars'ta Bayram Namazı Coşkuyla Kılındı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Bayram Namazı Coşkuyla Kılındı

Kars\'ta Bayram Namazı Coşkuyla Kılındı

Güneşin doğduğu şehir olarak adlandırılan serhat şehri Kars’ta, bayram namazında camiler doldu, taştı.

17.07.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneşin doğduğu şehir olarak adlandırılan serhat şehri Kars'ta, bayram namazında camiler doldu, taştı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaşlısıyla, genciyle camileri dolduran vatandaşlar, Vali Günay Özdemir ile birlikte bayram namazını kıldı. Her sene olduğu gibi bu yıl Ebul Hasan Harkani'nin kabrinin bulunduğu Evliya Camisi vatandaşları ağırladı.

Kars Valisi Günay Özdemir ile birlikte bayram namazını kılan vatandaşlar daha sonra Harkani külliyesini ziyaret ederek dua etti. Vali Özdemir, Harkani ziyareti sonrasında vatandaşlar ile bayramlaşarak bir süre sohbet etti.

Vali Günay Özdemir, burada yaptığı açıklamada, "Öncelikle halkımızın bayramını kutluyorum. Rabbim bizi bugün, bu bayrama hep birlikte sağlıklı bir şekilde ulaştırdı. Ramazanı huzurlu, mutlu bir şekilde geçirdik. Bayramı inşallah huzurlu ve mutlu bir şekilde hep beraber kutlayacağız, yaşayacağız" dedi.

Özdemir, bugün özellikle büyükleri ziyaret ederek bayrama başlamamız için kentimizin büyüğü ve şehrimizin sahibini ziyaret ederek bayrama başladık. Çünkü bayramda öncelikle büyüklerimizi ziyaret etmemiz ve barışı, kardeşliği sağlamak için hep beraber gayret etmemiz gerekir. Onun için ben bütün halkımıza özellikle akraba ziyaretine gitmelerini, kırgınlıkların, dargınlıkların giderilmesi için de bu bayramlar bir vesiledir. Hep beraber inşallah huzurlu, mutlu bir Kars için bu bayramları fırsat bilelim. Tekrar Kars halkımızın bayramını kutluyor, hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Öte yandan bayram namazı sonrası bayramlaşan vatandaşlar kabir ziyaretleri için evlerinin yolunu tuttu.

IÇ-HO-Y) - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Bayram Namazı Coşkuyla Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement