Karagöz ANGİKAD'ın Panelinde Çeşitliliğin Önemine Değindi - Son Dakika
Güncel

Karagöz ANGİKAD'ın Panelinde Çeşitliliğin Önemine Değindi

Karagöz ANGİKAD\'ın Panelinde Çeşitliliğin Önemine Değindi

Sedef Karagöz: "Cinsiyet eşitliği, gelecekte kurumların başarı kriterleri arasında en üst sıralarda yer alacak."

10.04.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siemens Türkiye Enerji Sektörü Lideri ve Çeşitlilik Konseyi Başkanı Sedef Karagöz, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) tarafından İş Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen "İşgücüyle Fark Yaratanlar-Başarının Sırları" panelinde konuşmacı olarak yer aldı. Karagöz panelde şirketlerde başarı için çeşitliliğin önemine değindi.

Siemens Türkiye Enerji Sektörü Lideri ve Çeşitlilik Konseyi Başkanı Sedef Karagöz, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) tarafından İş Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen "İşgücüyle Fark Yaratanlar-Başarının Sırları" panelinde panelist olarak yer aldı. Sedef Karagöz, iş hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunun önemine değindi ve Siemens Türkiye'nin bu konuda attığı başarılı adımları paylaştı.

Cinsiyet eşitliği konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki durumu değerlendiren Karagöz "Cinsiyet eşitliği bilincinin yaygınlaşmasının toplumsal birçok sorunun temel çözümü olacağına inanıyorum. İş yaşamında kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamak, kadınların işgücüne katılmaları önündeki engellerin kaldırılmasında ve çeşitliliğin sağlanmasında ana unsurdur." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2013 yılı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ödülüne layık görülen Siemens Türkiye'nin Çeşitlilik Konseyi Başkanı Sedef Karagöz, Siemens Türkiye'nin cinsiyet eşitliği konusunda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara da değindi. Kurum bünyesindeki farklılıklara duyulan saygıyı ve inancı vurgulamanın yanı sıra gençlerin ve kadınların yönetimdeki rollerini artırmak, aynı zamanda genç çalışanların şirkete olan bağlılığını güçlendirmek amacıyla Siemens Çeşitlilik Konseyi'ni hayata geçirdiklerini belirten Karagöz 2011 yılından itibaren yapılan çalışmaların çeşitlilik bilincini hızla yaygınlaştırdığını ve iş sonuçlarına pozitif etkilerini olduğunu gözlemledik" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karagöz ANGİKAD'ın Panelinde Çeşitliliğin Önemine Değindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement