Kadın Eliyle Renkli Bir Dokunuş - Son Dakika
Yerel

Kadın Eliyle Renkli Bir Dokunuş

Kadın Eliyle Renkli Bir Dokunuş

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Belediye ve Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği işbirliğinde ikincisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında kadın sanatçıların şehir merkezindeki trafo üzerine yaptıkları resim ve çizdikleri tabloları sergilendi.

28.08.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Belediye ve Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği işbirliğinde ikincisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında kadın sanatçıların şehir merkezindeki trafo üzerine yaptıkları resim ve çizdikleri tabloları sergilendi.

Festival kapsamında çeşitli illerden Dalaman'da bir araya gelen sanatçılar bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Gördükleri doğal güzellikleri trafo üzerine yansıttı. Amaçlarının resim sanatını halka sevdirmek olduğunu belirten Dalaman Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Ayfer Öztürk; "Dalaman Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği şubesi olarak, Dalaman'a kadın eliyle renkli bir dokunuş adlı çalıştayımızın ikincisini gerçekleştirdik. Çalıştay'a katılan arkadaşlarımız, İzmir, Ankara, İstanbul ve Kıbrıs'tan geldiler. Amacımız Dalaman'ı güzelleştirmek, halkı resimle tanıştırıp buluşturmak, sanata karşı ilgiliyi sevgiyi sağlamak aynı zamanda da bu trafo bir kirlilik arz ediyordu. Atıl durumdaydı ve bu beni hep rahatsız ediyorduParkın ortamına uyum sağlasın. İnsanlar kendini denizde hissetsin diye, konularımızı Dalaman'ın koylarından seçtik önce arkadaşlarla koyları gezdik. Arkadaşlar hem fotoğraflarını çektiler. Hem bu güzelliklerin farkına vardılar. Duvara yansıtmak daha kolay oldu. Bizim derneğimizin amacı resmi, halka sevdirmek, farkındalık yaratmak" diye konuştu.

Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi Başkanı Leyla Buhara da, Kadın birlikteliğini ve kadın gücünün neler yapabileceğini anlatmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Buhara; "İkinci kez Dalaman resim çalıştayına katılıyoruz. Biliyorsunuz ki küçük derelerin birleşmesinden büyük akarsular oluşur. Biz de Femin-Art Derneği olarak yurdun değişik yerlerinde şubelerimizi açarak bir kadın birlikteliğini ve kadın gücünün neler yapabileceğini anlatmak için bir araya gedik. Bütün dernek şubelerimiz birbirimize festivallerimizde ve çalıştaylarımızda destek oluyoruz. Amacımız bunu tüm dünyayla birleştirmek. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesini sanat yoluyla köprüler kurarak ulaşmak. Gördüğünüz gibi sanat yoluyla kaynaşmak bir araya gelmek ve vermek istediğimiz mesajı renklerle anlatmak çok daha kolay oluyor. Savaşmak yerine biz bu şekilde barısı dile getirmeye çalışıyoruz. Dalaman'daki etkinlikten de büyük bir mutluluk duyduk" şeklinde konuştu.

Dalaman'ın güzelliklerinin resim sanatı ile yansıtılmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise; "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz resim çalıştayında, Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen ressam arkadaşlarımız ile birlikte, trafo binasına Dalaman koylarının güzelliklerini yansıttık. Trafo binası bu parkımızın hemen köşesinde atıl bir görüntü veriyordu. Şimdi herkesin bakabileceği, önünde fotoğraf çekilebileceği bir duruma geldi. Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneğine ve gelen tüm sanatçı kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Çok güzel bir eser bıraktılar bize, bundan sonrada bu tarz organizasyonlara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Eliyle Renkli Bir Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement