İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özvar, vatanın birliğini ve dirliğini sağlamak için geçmişte olduğu gibi bugün de milletin kutsal değerleri bayrağa ve İstiklal Marşı'na gereken saygıyı göstermenin, gelecek güzel günlerin gereği olduğunu belirtti.

12.03.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özvar, vatanın birliğini ve dirliğini sağlamak için geçmişte olduğu gibi bugün de milletin kutsal değerleri bayrağa ve İstiklal Marşı'na gereken saygıyı göstermenin, gelecek güzel günlerin gereği olduğunu belirtti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Öğrenci Konseyi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Özvar, İstiklal Marşı'nın, "dinmez bir bağımlılık sevdasının, sönmez bir iman aşkının en güzel terennümü" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Özvar, "Gelecek günler ne gösterir bilinmez. Bu nedenle milli bilincimizi yüksek tutmak, vatanın birliğini ve diriliğini sağlamak için geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin kutsal değerleri olan bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza gereken saygıyı göstermek, ecdadımızın vasiyeti, inancımızın, kültürümüzün, gelecek güzel günlerimizin gereğidir" dedi.

Mehmet Akif Ersoy'u, Mithat Cemal Kuntay'ın "Üç İstanbul" romanında tanıdığını anlatan Özvar, romanda geçen şair karakterinin samimi, dürüst, idealist, çalışkan ve eğilir bükülmez kişilik Mehmet Akif olduğunu kaydetti.

Özvar, "Şairliği konusunda yazı yazanlar, eleştirmenler, her şeyi söyleyebilirler ama kişiliği konusunda hiçbir şey söyleyemezler. Milli mücadele adamı olarak münevver kişiliği ile temayüz etmiştir. Akif'in şiirinden, edebiyatından, İstiklal Marşı'ndan söz edilebilir ama şahsen Safahat'ı ve nesir çalışması konusunda örnek şahsiyettir. Bundan sonrakilere de bu kişiliğinin anlatılması gerekir" diye konuştu.

Şef Mustafa Uslu yönetimindeki Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Orkestrası'nın konser verdiği etkinlik, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim sergisinin açılışıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement