İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edildi - DİYARBAKIR/BİNGÖL/ - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edildi - DİYARBAKIR/BİNGÖL/

Siirt ve Mardin'de İsrail'in "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

11.07.2014 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt ve Mardin'de İsrail'in "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Siirt'te cuma namazının ardından tüm camilerde, İsrail'in saldırısı sonucu Gazze'de yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yeni Mahalle Camisinde kılınan cuma namazının ardından cemaate hitap eden imam Beşir Yardım, Gazze'deki Müslümanlar için kılınan gıyabi cenaze namazı ardından dua edilmesini istedi.

Gazze'de hayatını kaybeden insanların şehit olduğunu ifade eden Yardım, Gazze'deki şehitlerin herkesin dualarında yer vermesi gerektiğini söyledi.

Yardım, "Gazze'deki insanlar zulüm altındadırlar. Orada bir katliam var. Allah sıkıntıdan onları muhafaza etsin" dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

- Mardin

Mardin'de de Yenişehir Mahallesinde Fuat Yağcı Camisinde kılınan cuma namazı sonrasında İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda şehit düşen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fuat Yağcı Camisi İmam Hatibi Hasan Yenigün'ün, cuma namazı sonrası kıldırdığı ve yüzlerce kişinin katıldığı gıyabi cenaze namazından sonra Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Türkiye'yi ve tüm Müslümanları koruması için Allah'a yakaran Yenigün, duasını şöyle sürdürdü:

"Görünmeyen ordularınla Müslümanları desteklediğin gibi Gazze'deki kardeşlerimize de yardımlarını gönder. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi muhahafaza eyle. Bizi bölmek ve aramıza nifak tohumları ekmek isteyen şer güçlere fırsat verme Allahım. Nebilerin hürmetine, şehitlerin hürmetine, yeryüzünde kılınan namazların hürmetine bu dualarımızı kabül eyle. Gazze'deki yaralı kardeşlerimize acil şifalar nasip eyle."

- Bingöl

Bingöl'de sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine cuma namazının ardından Genç Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan vatandaşlar, İsrail saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına destek verdi.

Sivil toplum kuruşları adına açıklama yapan Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, İsrail'in karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini bildirdi.

Arslan, ramazan ayında tüm insani değerleri ayaklar altına alan İsrail'in yaptıklarının insanlığın ortak utancı olduğunu belirterek, "Katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

"Gazze ateş altındayken uluslararası camianın tepkisiz kalması her yönüyle utanç vericidir" diyen Arslan, İslam dünyasını duyarlı olmaya çağırdı.

Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmanın hiçbir erdemli Müslümana yakışmayacağını vurgulayan Arslan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Son sözümüz şudur, 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren terör örgütü olarak Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i, destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Buradan insanlığa, ümmete ve milletimize sesleniyoruz, vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir. Kan ağlayan kardeşlerimize sahip çıkma ve hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşleriizin yanında olma vaktidir."

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar, okunan duanın ardından olaysız dağıldı.

- Batman

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından yapılan açıklamada ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını her yıl ramazan ayında geleneksel hale getirildiği kaydedilen açıklamada, siyonist rejimin, dünyanın gözü önünde Gazze'yi bombalamaya devam ettiği bildirildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 10 sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar telin edildi. Bismil Vefa-Der yönetim kurulu üyesi Rıfat Yıldız sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, Filistin halkının ölümcül silahlar karşısında yeni bir katliamla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Müslüman halkların ve devletleri başta olmak üzere dünyanın terör rejimi İsrail'in, bu saldırılarına karşı seyirci kalmasını utanç verici olarak değerlendiren Yıldız, "Terör rejimi İsrail, Yahudiler dışında insanlara hayat hakkı tanımayan, Yahudilik dışında, hiçbir dine yaşama hakkı vermeyen Siyonist rejimidir" diye konuştu.

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

- Saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için Tokat ve Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı

TOKAT/ELAZIĞ İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için Tokat ve Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Tokat'taki Alipaşa Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından, İsrail'in saldırıları sonucu ölenler için dua edildi.

Bu arada, Memur-Sen Tokat Temsilciliği öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeraltı Çarşısı'nın üzerinde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınadı.

Grup adına basın açıklamasını metnini okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, İsrail ve destekçilerini kınadıklarını belirterek, "Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak, hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir, dün olduğu gibi bugün de ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir, hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir" diye konuştu.

"Katil İsrail, katil ABD", "Katil İsrail, Filistin'den defol" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları atan grup, daha sonra dağıldı.

-Elazığ'daki gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinliler için Elazığ'daki İzzetpaşa Camisi'nde cuma namazını müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Recep Koca, namazın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail'in Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ettiğini söyledi.

İsrail'in Filistin'e saldırılarına Birleşmiş Milletler'in, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin her zaman olduğu gibi yine seyirci kaldığını ifade eden Koca, İsrail'in saldırılarına bir an önce "dur" denilmesi gerektiğini belirtti.

İsrail\'in Gazze\'ye saldırılarının protesto edildi - DİYARBAKIR/BİNGÖL/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edildi - DİYARBAKIR/BİNGÖL/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement