İşkur İl Müdürü Yüksel Uçar, 'Görevi İade' Davasını Kazandı - Son Dakika
Güncel

İşkur İl Müdürü Yüksel Uçar, 'Görevi İade' Davasını Kazandı

İşkur İl Müdürü Yüksel Uçar, \'Görevi İade\' Davasını Kazandı

Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü görevinden alınarak kurumun Balıkesir İl Müdürlüğü'ne eğitim uzmanı olarak atanan Yüksel Uçar, Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı 'görevi iade' davasını kazandı.

25.05.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü görevinden alınarak kurumun Balıkesir İl Müdürlüğü'ne eğitim uzmanı olarak atanan Yüksel Uçar, Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı 'görevi iade' davasını kazandı.

İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü görevini 2007 yılından bu yana yürüten Yüksel Uçar, geçen yıl Kasım ayında ani kararla kurumun Balıkesir İl Müdürlüğü'ne eğitim uzmanı olarak atandı. Atamanın haksız olduğunu iddia eden Uçar, geçen Aralık ayı başında Manisa Bölge İdare Mahkemesi'ne 'Atamanın durdurulması' ve 'Göreve iade' davası açtı. Dava sürerken, İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü görevine de büyükşehir yasasıyla birlikte kapatılan İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreteri Salim Eroğlu atandı. Uçar'ın açtığı dava sonuçlandı. Haklı bulunan Uçar için mahkeme 'göreve iade' kararı verdi.

Halen İŞKUR Balıkesir İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim uzmanı olarak görevini sürdüren Yüksel Uçar; kararın bu ay başı itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın eline ulaştığını dile getirip, şöyle dedi:

"Mahkeme kararı bakanlığımızın eline ulaştığından bir aylık zaman zarfı içerisinde uygulanması gerekir. Bu hafta içinde bu nedenle eski müdürlük görevime atanacağıma inanıyorum. Şu anda çalıştığım İŞKUR Balıkesir İl Müdürlüğü'ne herhangi bir yazı gelmedi. Tebligat geldikten sonra eski görevime başlayacağım" diye konuştu. Haksız atama yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurduğunun altını çizen Uçar, "Davayı kazandım. Görevime iade kararı verildi. Böylece atamanın haksız olduğu tescillenmiş oldu. Bu hafta içinde Manisa'ya dönerek çalışmalarıma devam etmek istiyorum."

Karar ardından Eroğlu'nun görevinden alınarak İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü bünyesine Eğitim Uzmanı olarak atandığı belirtildi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşkur İl Müdürü Yüksel Uçar, 'Görevi İade' Davasını Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Cesur: Böyle dürüst Müdürü görevden alanlar utansın.İşte adalet. 0 0 Yanıtla

Advertisement