Iraklı Kürt Gazetecilerden AA'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Iraklı Kürt Gazetecilerden AA'ya Ziyaret

Irak'ın Kerkük kenti ile IKBY'nin Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerinden bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansını ziyaret etti.

24.10.2014 17:49  Güncelleme: 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Kerkük kenti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerinden bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğinde düzenlenen program kapsamında Türkiye'ye gelen gazetecilere, AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar ve 2020 vizyonu hakkında bilgi verildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, AA'nın 2020 hedeflerine ulaşmak için attığı adımlarda gözetilen temel esasları vurguladı.

AA'nın 2020 vizyonu hakkında sunum yapan Ekşi, kurumun 8 dilde yayın yaptığını ve 2020'ye kadar haber dili sayısını 11'e çıkarmayı hedeflediğini belirtti. Ekşi, bu tarihe kadar dünyanın ilk beş haber ajansı içinde yer alarak ulusaldan küresel bir ajans haline gelmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Ekşi, sıcak gelişmelerin yaşandığı Ortadoğu coğrafyasının AA için önemli bir yere sahip olduğunu anlatarak Ortadoğu ülkelerinin tamamında, Afrika ülkelerinin ise büyük bir kısmında aktif haber akışının sağlandığını söyledi.

Haber Akademisi projesine de değinen Ekşi, Türkçe, Arapça ve İngilizce gibi çeşitli dillerde habercilik eğitimi verdiklerini ve gazeteci yetiştirdiklerini anımsattı.

Ekşi, AA Savaş Muhabirliği eğitiminin amacına da değinerek, savaş bölgelerindeki gelişmeleri yakından izlemek için hem Türkiye'den hem de Türkiye dışından savaş habercilerini eğittiklerini ve yetiştirdiklerini ifade etti.

-"Kürtçe yayın büyük bir adım"-

AA'nın Irak'taki faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Ekşi, kurumun Erbil, Süleymaniye, Kerkük'te ofisi bulunduğunu, yakında da başkent Bağdat'ta temsilcilik açılacağını dile getirdi. Ekşi, Irak ve Irak Kürdistan'ı operasyonlarının 75 kişilik bir ekiple takip edildiğini ve AA'nın Kürtçe yayıncılığının geç kalınmış ancak büyük bir adım olduğunu söyledi.

AA'yı ziyaret eden Kürt gazeteciler, daha sonra servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iraklı Kürt Gazetecilerden AA'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement