Ilgın'da Torba Yasa Bilgilendirme Semineri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ilgın'da Torba Yasa Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, Ilgın Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Ilgın Ticaret Odası işbirliğiyle "6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu" ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

24.10.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı, Ilgın Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Ilgın Ticaret Odası işbirliğiyle "6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu" ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Ilgın Ticaret Odası toplantı salonunda yaptığı açıklamada, 30 Nisan 2014'e kadar olan 120 lira ve üzeri borçlar için yeniden yapılandırmaya gidildiğini belirtti.

Vergi borcu olan mükelleflerin faydalanabileceği uygulama ile mükellefin e-haciz ve bankaya borçlarından dolayı olan blokelerin kaldırılmış olacağını dile getiren Ünver, borçluların vergi borçlarını 6 taksitten 18 taksite kadar ödeme yapabilecekleri gibi kredi kartı ile de ödeme kolaylığı sağlanacağını bildirdi.

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi Özlen ise ülke ekonomisinin küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluştuğunu söyledi.

Özellikle Kobilerin ekonomik sıkıntılarda her zaman yarayı ilk alan cephenin en önündeki gruplardan olduğunu ifade eden Özlen, şunları kaydetti:

"İstihdam sağlayan, iş, AŞ veren, üreten, katma değer oluşturan, devletin sırtına yük olmadan ülkeye katkı koyan bu grupların sıkıntılı zamanlarda devlete olan ödemelerinde istemeden sorunlar yaşanmaktadır. İş dünyasını ayakta tutmak aslında ekonomiyi ayakta tutmak demektir. Bu anlamda son yıllarda gerek küresel gerekse çevremizdeki sorunların ekonomiye olumsuz yansımasından dolayı ciddi sorunlar yaşayan iş dünyamız için vergi borçlarının yeniden yapılandırılması kararını olumlu karşılıyor ve iş dünyamız için bunu bir fırsat olarak görüyoruz. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ilgın'da Torba Yasa Bilgilendirme Semineri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement