İhracat, Faiz Ve Döviz Haberleri Tavan Yaptı - Son Dakika
Güncel

İhracat, Faiz Ve Döviz Haberleri Tavan Yaptı

Geride bıraktığımız Şubat ayında ekonomi sayfalarında en çok ihracat ve finans haberlerinin konuşulduğu belirlendi.

03.03.2015 10:15

Şubat ayında yazılı basındaki ekonomi haberlerinin ilk sırasında ihracat yer alırken, Merkez Bankası'nın odağında olduğu finans sektörünün de ikinci olduğu belirlendi.

Açıklanan işsizlik rakamları ile yıllık enflasyon oranlarının gündemdeki haberlerde geniş bir yer tuttuğu da ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırma, geride kalan Şubat ayında, Türkiye'nin son 12 aylık ihracatının yüzde 2,5 artışla 156 milyar doları aştığı haberleri başta olmak üzere 13 bini aşkın haberle en çok ihracatın konuşulduğunu ortaya çıkardı. Aynı araştırmada, finans ve bankacılık sektörünün 12 binden fazla haberle gündemde ikinci sırayı aldığı tespit edilirken, başta Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 7,75'ten yüzde 7,50'ye çektiği, faizlerin piyasanın beklentisi doğrultusunda 25 baz puan inmiş olduğu haberleri ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun aldığı kararla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Bank Asya'ya el konmasının gündemde geniş bir şekilde yer aldığı saptandı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile derginin Interpress tarafından incelenmesiyle hazırlanan raporda, geride bıraktığımız Şubat ayı boyunca Türkiye'de konut satışlarının geçen yıla göre 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 olarak rekor kırdığı haberlerinin öne çıktığı inşaat sektörü 9 bine yakın haberle ekonomi sayfalarında dikkat çekerken, Otomobil satışları, Ocak'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,53 artarak 24 bin 498 adete ulaştığı haberlerinin yer aldığı yazılı basında otomotiv sektörünün binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri dahil toplam 6 bin haberi geçtiği belirlendi.

Yapılan aynı araştırmada geçtiğimiz ay boyunca, Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarının yüzde 7,24, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,28 olarak gerçekleştiği haberleri 4 bin adedi geçerken, açıklanan işsizlik oranlarının Kasım'da yüzde 10,7 ile 4 yılın zirvesine çıktığı, söz konusu dönemde tarım dışı işsizlik ise yüzde 12.7 olduğu haberlerinin de 3 binden fazla habere konu olduğu tespit edildi. Yeniden gündeme gelen Kıdem Tazminatı düzenlemesine yönelik açıklamalar ile Sanayi üretimi rakamlarının son üç yılın zirvesine çıktığı haberlerinin de ekonomi sayfalarında binden fazla yer bulduğu saptandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İhracat, Faiz Ve Döviz Haberleri Tavan Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement