Hayvan Hakları İçin Motosikletle Türkiye Turu - Son Dakika
Güncel

Hayvan Hakları İçin Motosikletle Türkiye Turu

Hayvan Hakları İçin Motosikletle Türkiye Turu

Hayvan hakları savunucusu, 58 yaşındaki Semih İğdigül, barınaklardaki hayvanların bakım sorunu ve sokak hayvanlarının durumuna dikkati çekmek için Mersin'den motosikletiyle çıktığı Türkiye turunu kapsamında Antalya'ya geldi.

24.08.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan hakları savunucusu, 58 yaşındaki Semih İğdigül, barınaklardaki hayvanların bakım sorunu ve sokak hayvanlarının durumuna dikkati çekmek için Mersin'den motosikletiyle çıktığı Türkiye turunu kapsamında Antalya'ya geldi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde oturan Semih İğdigül, üzerinde yolculuk sloganı 'Hayvanlar için biraz vicdan, biraz merhamet' yazan motosikletiyle hayvan haklarını gündeme taşımak amacıyla uzun bir tura çıktı. Cuma günü Erdemli'den yola çıkarak Antalya'ya ulaşan İğdigül, Türkiye turu sırasında öncelikle Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde sahilden giderek İstanbul'a ulaşmayı, ardından yolculuğunu Karadeniz'e taşımayı planladığını söyledi. 2011 yılında da bir minibüsle yine hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Türkiye turu yaptığını anlatan Semih İğdigül, bu seyahati sırasında küçük bir kaza getirdiğini yine de yola devam etmekte kararlı olduğunu dile getirdi.

İğdigül, 'Bir Kap Su, Yemek' adını verdiği projenin devam etmesini sağlamak, barınaktaki hayvanların bakımına dikkati çekmek ve sokakta yaşayan hayvanlar için farkındalık yaratmak istediğini söyledi. İnsanların sokak hayvanlarına karşı duyarsız olduğunu, barınakta yaşayanlarınsa iyi bakılmadığını belirten Semih İğdigül, şöyle dedi:

"Gezimin amacı; hayvanların da bizimle beraber bu dünyada yaşam hakkına sahip olduklarını gösterebilmek. Onlar için sadece yaşam hakkı istiyorum."

Tur kapsamında gittiği illerde barınakları ziyaret edip yerel yöneticilerle görüşmeye çalışan İğdigül, karşılaştığı kişilerden ev ve işyerlerinin önüne sokak hayvanları için bir kap su ve yemek bırakmaları, barınaktaki hayvanları ziyaret etmeleri çağrısında bulundu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Hakları İçin Motosikletle Türkiye Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement