Gezi Davası Sanığı 9 Çocuk Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Gezi Davası Sanığı 9 Çocuk Hakim Karşısında

Antalya'da Gezi olayları ve devamındaki eylemlere ilişkin 13 çocuğun sonuçlanan davasının ardından ikinci dalgada yargılanan 9 çocuk daha hakim karşısına çıktı.

22.01.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Gezi olayları ve devamındaki eylemlere ilişkin 13 çocuğun sonuçlanan davasının ardından ikinci dalgada yargılanan 9 çocuk daha hakim karşısına çıktı. Yargılanan çocuklar arasında, Gezi olayları nedeniyle toplam 103 yıl hapis cezasıyla yargılanan ve 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in kız kardeşi de bulunuyor.

İstanbul Taksim'de Gezi olayları kapsamında Antalya'da 1 Haziran 2013 ve sonraki günlerde Cumhuriyet Meydanı ve Çallı Kavşağı'nda yaşanan eylem ve olaylara katıldığı için haklarında dava açılan 9 çocuk daha bugün hakim karşısına çıktı.

Geçen hafta Antalya 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde suça sürüklenen toplam 13 çocuktan 3'üne barikat kurma, taş atma gibi suçlardan 8'er ay 10'ar gün hapis cezası verildi. 1 çocuğa kamu malına zarar vermekten verilen 6 ay 20 gün hapis cezası ise 4 bin TL para cezasına çevrildi.

9 ÇOCUK YARGILANIYOR

Antalya'da Gezi çocuklarının ikinci dalga yargılaması ise Antalya 1'inci Çocuk Mahkemesi'nde bugün görüldü. Suça sürüklenen çocuklar E.D.K., M.M., E.S.D., Ö.F.S., D.S., B.V., A.U., A.U. ve T.S.'nin yargılandığı davanın duruşmasına, çocuklardan 6'sı katıldı. İfadeleri alınan çocuklar suçlamaları kabul etmediklerini ve demokratik hakları olduğu için eyleme katıldıkları yönünde ifadeler verdi.

'KIRMIZI FULARLI KIZ'IN KARDEŞİ

Yargılananlar arasında, taktığı kırmızı fular sosyalizmi simgelediği gerekçesiyle de suç delili sayılan ve iki ayrı Gezi olayları dosyasıyla toplam 103 yıl hapis cezasıyla yargılanan, 4 ay 20 gün cezaevinde kalan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in kız kardeşi E.D.K. de yer aldı.

SOSYAL İNCELEME RAPORU

Geçen yıl Mayıs ayında PKK'ya katılan Ayşe Deniz Karacagil'in kız kardeşi E.D.K. ifadesinde, üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek, Gezi olaylarına destek vermek için bilinçli olarak gösteriye katılmak istediğini söyledi. Demokratik hakkı olduğunu düşündüğünü de belirten E.D.K., gösteri sırasında yüzünü kapatmadığı, kamu malına zarar vermediğini, polislere taş atmadığını anlattı. Mahkeme heyeti E.D.K.'nin sosyal inceleme raporunun aldırılması için mahkeme psikoloğuna yönlendirilmesine karar verdi. Dava Mart ayına ertelendi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Davası Sanığı 9 Çocuk Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement