Genelkurmaydan "Önemli Yurt İçi Olaylar" - Son Dakika
Güncel

Genelkurmaydan "Önemli Yurt İçi Olaylar"

Genelkurmay Başkanlığınca, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce Tatvan-Van karayolundaki Kaynarca Jandarma Karakolu önünde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir er ile bir sivil vatandaşın yaralandığı bildirildi.

15.08.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığınca, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce Tatvan- Van karayolundaki Kaynarca Jandarma Karakolu önünde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir er ile bir sivil vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "önemli yurtiçi olaylar" başlığı altında terör olaylarına yer verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce Tatvan-Van Karayolu üzerindeki Tatvan'a 2 kilometre mesafede bulunan Kaynarca Jandarma Karakolu önünde bomba yüklü bir araç, uzaktan komuta ile patlatıldı.

Olayda patlamanın etkisiyle bir jandarma er ile bir sivil vatandaş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı. Patlama sonucu, karakolun ön kısmında maddi hasar meydana geldi.

Yol kesen teröristler iki çekici ve iki kamyoneti yaktı

Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarınca Ağrı-Doğubayazıt ile Bingöl- Erzurum karayolları kesilerek, bölgeden geçen birer çekici yakıldı. Bitlis Hizan-Tatvan karayolunu kesen teröristlerce de yaklaşık 15 araç durduruldu ve özel şirketlere ait iki kamyonet yakıldı.

Diyarbakır Lice'de, bir grup terörist tarafından, görevden dönen geçici köy korucularının araçlarına silahlı saldırıda bulunuldu. Geçici köy korucularının ateşle karşılık vermesi üzerine, teröristler bölgeden uzaklaştı. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Askerlik şubesine taciz ateşi

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından da Muş'un Varto ilçesindeki Askerlik Şubesi Başkanlığına uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Terörist ateşlerine, TSK unsurları tarafından derhal karşılık verildi ve herhangi bir zayiat meydana geldi.

Bir grup terörist tarafından Bitlis'in Güroymak İlçesi Cevizyatağı Jandarma Karakoluna ve Diyarbakır'da Silvan Çatakköprü Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Askerlerin karşılık vermesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Olayda herhangi bir zaiyat ve hasar meydana gelmedi.

Hakkari'nin merkez ilçe karayolunda tespit edilen el yapımı patlayıcı, dün saat 18.00 sıralarında yerinde imha edildi. Şemdinli ilçesinde ise bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Teröristler tarafından Siirt'in Eruh ilçesi Emniyet Tepe mevkisinde bulunan bir GSM baz istasyonu el yapımı patlayıcıyla tahrip edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmaydan 'Önemli Yurt İçi Olaylar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement