Evi İçin Belediye Meclisinde Sinir Krizi Geçirdi Derdini Soran Olmadı - Son Dakika
Güncel

Evi İçin Belediye Meclisinde Sinir Krizi Geçirdi Derdini Soran Olmadı

Evi İçin Belediye Meclisinde Sinir Krizi Geçirdi Derdini Soran Olmadı

Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası, meclis salonunda sinir krizi geçiren kadına kimse 'de derdin var' diye sormadı.

08.07.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası, meclis salonunda sinir krizi geçiren kadına kimse 'de derdin var' diye sormadı. Merdiven silerek aldığı evi, yıkımdan kurtarmaya çalışan kadını, meclis üyelerinin boşalttığı salonda güvenlik görevlileri sakinleştirdi.

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde yer alan Sultanmurat caminin yerine daha büyük bir cami inşa edildi. Ancak kıble yönü nedeniyle parsele tam oturtulmayan cami, mahallelinin her gün kullandığı yolun üzerine geldi. Bunun üzerine yeni bir yol ve caminin donatı alanlarına yer açmak isteyen belediye, 'kadastral boşluğun cami alanı olmasına ilişkin 1/1000'lik plan tadilatı'nı meclis gündemine taşıdı. Caminin hemen yanındaki evlerde oturan mahalle sakinleri meclise gelerek oturumu kendilerine ayrılan balkondan izledi.

PLAN TADİLATI OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Oylama öncesinde meclis üyelerine cami çevresi hakkında bilgi veren CHP'li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, caminin tasarımı sırasında gerekli hesaplamaların yapılmadığını, caminin mahallelinin kullandığı yol üzerine inşa edildiğini söyledi. Karara, "Orada yaşayan insanlar var. Camiyi koruyacağım diye insanların önünü kapatıp, hatta yıkım kararı alıyorsunuz" şeklinde itiraz eden Hacıalioğlu'na, Ak Partili Meclis Üyesi Semih Demirci, 'caminin yol alanı üzerine bulunmadığı'nı söyleyerek yanıt verdi. Hacıalioğlu'nun meclis görüşmeleri sonrası bölgeye giderek inceleme yapma teklifi de Ak Parti sıralarında yanıt bulmadı. Cami alanına ilişkin plan tadilatı CHP'li üyelerin itirazlarına rağmen oyçokluğu ile kabul edildi.

'HA BİRE BİZİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ'

Zeytinburnu ile ilgili gündem maddelerinin görüşüldüğü oturumda gerilimin yükselmesi üzerine Ak Partili üye Gökhan Kasap, CHP'li üyelere "Ha bire bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz, ikna olmuyoruz, bizi ikna etmeye çalışmayın" şeklinde tepki gösterdi. Bu sırada izleyici sıralarından yükselen 'Merkezefendi'de uygulanan yanlış' sözleri üzerine salonda gerginlik bir anda tırmandı. Önce mahalleli ile Ak Partili üyeler, sonra da Ak Parti ile CHP'li üyeler birbirine girdi. Oturumu o ana kadar balkondan izleyen Zeynep Aslan tartışmaların gölgesinde sinir krizi geçirdi. Aslan, birbirleriyle kavgaya tutuşan meclis üyelerine sesini duyuramadı. CHP'li İlkay Biber, Ak Partili üyelere 'kadına bir sorun ne derdi var' diyerek tepki gösterdi. Meclis üyeleri salondan ayrıldı, salonda tek kalan Zeynep Aslan'ı güvenlik görevlileri sakinleştirdi. Oturumun sona ermesiyle tartışma belediye koridoruna taştı. Ak Partili Gökhan Kasap mahallenin şikayetlerini dinleyerek, konuyla ilgili bayram sonrası görüşme yapabileceklerini ifade etti.

'BU EVİ MERDİVEN SİLEREK ALDIM'

Evinin önünde gazetecilere konuşan Zeynep Aslan, 10 yıldır ikamet ettiği evini merdiven silerek kazandığı parayla aldığını anlattı. Aslan 'Zorla geliyorlar yıkıyorlar, cami bahane' diye konuştu. Aslan'ın eşi Mehmet Aslan da "Aç kaldım ama dairemin parasını biriktirdim, aldım. 71 yaşındayım bu saatten sonra yeni bir ev alamam. ya bana ev versinler ya da benden uzak dursunlar' dedi. Yeni bir yol açmak için evlerinin yıkılacağını anlatan bir vatandaş, 'İnsanlara zulümden başka bir şey değil' dedi. Mahalle sakini Ali Altuntaş ise 250-300 bin lira civarındaki evlerine bilirkişinin 81 bin lira bedel belirlediğini ifade etti. Caminin hemen yanında oturan Mustafa Özatar, çatısının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını anlatarak "Hakkımı arıyorum, mahkemeye verdim diye 9 milyar ceza kestiler" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evi İçin Belediye Meclisinde Sinir Krizi Geçirdi Derdini Soran Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement