Erzurum PKK'lıların Kaçırdığı 112 Görevlileri ile Görüşen Sağlık Bakanı: Onların Ki İnsanlık Dışı... - Son Dakika
Güncel

Erzurum PKK'lıların Kaçırdığı 112 Görevlileri ile Görüşen Sağlık Bakanı: Onların Ki İnsanlık Dışı...

Erzurum PKK\'lıların Kaçırdığı 112 Görevlileri ile Görüşen Sağlık Bakanı: Onların Ki İnsanlık Dışı...

PKK'lıların kaçırdığı 112 görevlileri ile görüşen Sağlık Bakanı: Onların ki insanlık dışı birşey Hümeyra PARDELİ- Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum'da geçen ay teröristler tarafından kaçırılıp bir süre alıkonulan sağlık görevlileriyle görüştü.

07.08.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'lıların kaçırdığı 112 görevlileri ile görüşen Sağlık Bakanı: Onların ki insanlık dışı birşey

Hümeyra PARDELİ- Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum'da geçen ay teröristler tarafından kaçırılıp bir süre alıkonulan sağlık görevlileriyle görüştü. 'Geçmiş olsun' dileğinde bulunan Müzezzinoğlu, yapılanları 'insanlık dışı' olarak nitelendirdi ve "Biz zaman zaman şu ifadeyi kullanıyoruz: Dağda çatışmada bizim askerimizi şehit eden terörist bile yaralıysa onu tedavi etmek bizim görevimiz. Bu duyarlılıkla hizmet veren sağlık ekiplerimize ne yazık ki eylemler yapılıyor" dedi. Vali Ahmet Altaparmak da daha önce Ağrı'da çatışmada yaralanan asker ile teröristin aynı helikopterle hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

İncelemelerde bulunmak ve sağlık çalışanları ile buluşmak için bugün uçakla Erzurum'a gelen Bakan Mehmet Müzezzinoğlu'nu Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile vatandaşlar karşıladı. Vali Altıparmak'ın makamında bir açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanları ve Tekman'da geçen 24 Temmuz günü PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ambulans personeliyle görüşmek için Erzurum'a geldiğini bildirdi. Tekman ilçesinde hasta transferi için giden ambulans ekibinin kaçırılmasını 'insanlık dışı' bulan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Biz zaman zaman şu ifadeyi kullanıyoruz: Dağda çatışmada bizim askerimizi şehit eden terörist bile yaralıysa onu tedavi etmek bizim görevimiz. Bu duyarlılıkla hizmet veren sağlık ekiplerimize ne yazık ki eylemler yapılıyor. Ekipleri tedirgin eden, hizmet motivasyonumuzu bozan bu anlayışları insanlık dışı bulduğumuzu ifade etmek hem de sağlık çalışanlarımızın yanında olmak adına bugün buradayız. Genelde Güneydoğu bölgemizde bütün illerimizde sağlık bakanlığının müsteşar, müsteşar yardımcıları, genel müdürleriyle ilave ihtiyaçları değerlendirmek hem de arkadaşlarımızın motivasyonlarına, özgüvenlerine destek olmak adına bugün, yarın, önümüzdeki hafta ziyaretler planladık."

"HAMİLE ANNEYİ İNDİRİP MOLOTOF ATABİLİYORLAR"

Ülke olarak hekim sıkıntısını çekildiğini, sorunu dinamik olarak aşmaya çalıştıklarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, valilik ziyaretinden sonra 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine geçti. Burada Tekman'da kaçırılan şoför Mahmut Gök, Acil Tıp Teknisyeni Sultan Taş ile bir süre sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, olaydan çok fazla etkilendiği için rapor alarak memleketi Osmaniye'ye giden aynı ekipten hemşire Ayşe Ülkü'yle görüşemedi. Mahmut Gök ve Sultan Taş ile görüşmesiyle ilgili Müezzinoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sizi '2-3 gün misafir edeceğiz' dediler, değil mi? Onların ki insanlık dışı birşey. Biz yine insani, mesleki sorumluluklarımızı en iyi şekilde yapacağız. Birileri yanlış yapacak biz yine dik duruşumuzla devam edeceğiz. Tabiki insanlanlık dışı kelimesinin dışında daha fazla bir kelime bulamıyoruz. Vicdanı olan, insani değerleri olan hiçbir anlayış bunu kabul edemez de yapamaz da. Ama bunlar kabul etmenin dışında yapabiliyorlar. Artık söylenecek söz yok. Dün Mardin Nusaybin'de hamile anneyi indirip molotof atabiliyorlar. Ambulansı kurşunlayabiliyorlar. Ama biz bu mücadeleyi, mesleğimizin saygınlığıyla, örnek bir şekilde devam edeceğiz. Bizde sağlık bakanlığı üst yönetimi olarak yanınızdayız."

VALİ: YARALI ASKERLERİN YANINA YARALI TERÖRİSTİ DE ALDIK

Bu sırada Vali Ahmet Altaparmak farkı zamanlardaki olayları değerlendirerek "Ağrı'daki çatışmada yaralı askerlerimizi alırken, helikoptere yaralı olan teröristi de aldık. Aynı insanlar, burada yaralı askerlerin binmiş olduğu ambulansı taradılar" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum PKK'lıların Kaçırdığı 112 Görevlileri ile Görüşen Sağlık Bakanı: Onların Ki İnsanlık Dışı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement