Erdoğan, Putin'in Özel Temsilcisinin Katıldığı Toplantıda Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Putin'in Özel Temsilcisinin Katıldığı Toplantıda Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'dan gelen Putin'in özel temsilcisi Konstantin Shuvalov'un gözünün içine baka baka "Orada IŞİD yok, kimse kimseyi aldatmasın!" dedi.

25.11.2015 10:12  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısının açılışında konuştu. Toplantıya Rus lider Putin'in Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov da katıldı.

Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'deki operasyonları üzerinden Rusya'yı eleştirdi; "Bu bölgede IŞİD terör örgütü yok, kimse kimseyi aldatmasın" dedi. IŞİD'le ilgili de "Bir avuç cinayet şebekesi" ifadesini kullandı.

TOPLANTI İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daimi başkanlığını yürütüğü, 57 üye ve 5 gözlemci üyesi olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 31. Toplantısı, üye ülkelerden ilgili bakanlar başkanlığındaki heyetlerin katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Toplantı, 3 gün sürecek.

MOSKOVA'DAN GELDİ

Rusya'yı temsilen Moskova'dan gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov, salondaki yerini aldı. Rusya Federasyonu İSEDAK bünyesinde gözlemci üye statüsünde bulunuyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

"Maalesef, televizyon ekranlarına yansıyan açlık, kıtlık ve sefalet görüntülerini önemli bir kısmı teşkilat üyesi ülkelerde vuku buluyor. Mesela, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde her bin çocuktan 54'ü daha 5 yaşına varmadan hayata gözlerini yumuyor.

Bugün giderek İslam coğrafyası bir ilim, irfan ve medeniyet coğrafyasından bir zulüm ve mazlumiyet coğrafyasına dönüşüyorsa bunun en büyük sebebi kardeşlik ahlakı ve hukukunun ihlalidir, yok sayılmasıdır. Çocukların açlıktan, susuzluktan, yokluktan en basit ihtiyaçları karşılanamadığı için öldüğü bir dünyada hiç kimsenin huzur bulamayacağı, hiç kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği açıktır.

"BİR AVUÇ CİNAYET ŞEBEKESİ!"

Barış dini İslamı kendi emelleri için araç olarak kullanan bir avuç cinayet şebekesi Müslümanları katlediyor. Bu terör örgütlerinin önceliklli hedefleri kendileriyle aynı görüşü paylaşmayan Müslümanlardır. Bu örgütler en büyük zararı, İslam ülkelerine medeniyetimize ilim ve irfan yurdumuza vermiştir. Bu örgütlere karşı hepimizin kararlı bir duruş sergilemesi şarttır.

İslam değerlerini yok etmeye çalışan, gençlerimizi zehirleyen bu kanser hücrelerini söküp atmak öncelikli olarak Müslümanların görevidir. Terör karşısında ilkeli tavır sergilenmeli.

"İSLAMLA TERÖRÜ KİMSE BİR ARADA İFADE EDEMEZ"

Teröristin kimliğine bakılarak bir dinin töhmet altında bırakılması kabul edilemez. İslamla terörü kimse bir arada ifade edemez. Terörü İslam'a sıfat olarak kullanamaz.

Suriye'de sergilenen mezhepçi ve dışlayıcı politikalarla uygulanan yanlış hadiseler birçok örgütün ortaya çıkmasına neden olmuştur. Esed rejiminin yanlış politikalarını desteklemek bu canavara destek vermektir.

Dün hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak Yayladağı'dan 5 dakika içinde hava sahamızı 10 kez ihlal edilmiştir. İkaz üzerine uçaklardan biri Suriye'ye dönmüş diğeri ise ihlale devam etmiştir. Bunun üzerine F-16'larımız ateş açarak uçağı düşürmüştür. Daha sonradan Rus yapımı uçağın Rusya Federasyona'a ait olduğu yapılan açıklamalarla anlaşılmıştır. Uçağın bazı parçaları sınırlarımız içerisine düşmüş ve bu nedenle iki vatandaşımız yaralanmıştır.

"ORADA IŞİD YOK, KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN"

NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri hemen yaptık. Orada IŞİD'e karşı bulunduklarını iddia ediliyor. Bu bölgede bir kere IŞİD terör örgütü yok, kimse kimseyi aldatmasın.
Uzun süre böyle bir hadisenin yaşanmaması için çaba harcadık. Gerekli uyarıları yaptık. Bugüne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının nedeni Türkiye'nin sabretmesidir. Türkiye her zaman diplomasinin yanında yer alacaktır.

Kimse kimseyi aldatmasın, devlet terörü estiren bir kişinin yanıda olmak zulümdür. Biz sınırın her iki yanında da insani faaliyetlerimizi sürdüreceğiz."

Erdoğan, Putin\'in Özel Temsilcisinin Katıldığı Toplantıda Konuştu

Son Dakika Güncel Erdoğan, Putin'in Özel Temsilcisinin Katıldığı Toplantıda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • han: AMERİKA , TÜRKİYEYİ tuzağa düşürdü , Aynı gürcistanda , şaakaswilide NATO,nun kendisine yardımına geleceğini sanıyordu..........YÜZYILIN montajı BOB,ÇU AMERİKANCI AKP sayesinde TÜRKİYE bataklığa sürüklendi...TÜRKİYEYİ parçalamaya ADIM ADIM........... 6 22 Yanıtla
  • zeynel: Yalandan kim ölmüş boş meudan salla bakalım ama allahı kandramazsın 4 13 Yanıtla
  • Ali ÇELİK: bu güne kadar ne gelişme olduysa iyi yönden hapsi sayın cumhurbaşkanımız sayesinde olmuştur allah yolunuzu açık etsin 14 3 Yanıtla
  • HAN: TÜRK ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİNCE BİRİLERİNİN GIKI ÇIKMAMIŞTI...HATTA NOTA VERECEKMİSİNİZ SORUSUNA BU İŞ MÜZİK NOTASI DEĞİL DEYİP , DALGA GEÇMİŞLERDİ... 13 1 Yanıtla
  • Türk Evladı: böyle güçlü liderimiz varken düşmanlar hiç bir şey yapamaz 8 6 Yanıtla
  • Kerem: Sınır ihlali namus ihlalidir..sınırını koruyamayan namusunuda koruyamaz..çok şükür namusumuz ortada değil ülkemle gurur duyuyorum.. 9 4 Yanıtla
  • Türkmen: Bu böyle olmaz dünyadaki tüm müslümanlar bir olsun cihat politikası izlensin büyük bir İslam ordusu oluşsun bizi uyutmaya çalışıyorlar UYANİN EY KARDESLERİM !!! 8 4 Yanıtla
    .: herkes işidli olsun diyosun yani 1 0
  • amedli: SEN KONUŞTUĞUN İSLAM AÇISINDA DOĞRUDUR AMA SENİN İÇİN ÖYLE DEGİL SENİN GİBİ KENDİNİ BEGENMİŞ YER YÜZÜNDE BİR CUMHURBAŞKANI YOK SEN İŞİDİ DESTEKLİYORSUN YALAN SÖYLEME ZEBANİ 6 6 Yanıtla
  • kral RTE: vur masaya baba osmanlı torunuyuz biz adam olmayanı adam edelim 6 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement