Erdoğan'dan Terörle Mücadele Açıklaması: Geri Dönmeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Terörle Mücadele Açıklaması: Geri Dönmeyeceğiz

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda "Demokratik kazanımlardan asla geri dönmeyeceğiz." dedi.

05.10.2015 17:57  Güncelleme: 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ortak basın toplantısı düzenledi. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Rusya'nın hava sahası ihlalini endişe verici olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında terörle mücadele konusuna değinirken "Mücadelemiz belli bir etnik gruba karşı değildir. Demokratik kazanımlardan asla geri dönmeyeceğiz."

"HARCADIĞIMIZ MİKTAR 7.8 MİLYAR DOLAR"

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Konumuz mültecilerdi. Hiçbir ayrım yapmadan herkese kapımızı açtık. Türkiye'ye gelenleri göndermedik. 2 milyondan fazla mülteci var. Bunlar Müslüman, Hırıstiyan ve ezidi diye ayrım yapmadık. Şu ana kadar harcadığımız miktar 7.8 milyar dolardır. Bize gelen yardım ise 410 milyon dolardır.

Avrupa'nın tamamındaki göçmen sayısı 250 bin kadar. Biz yılbaşından bu yana sahillerimizden topladığımız insan sayısı 60 bin. Türkiye insani duruşunu ortaya koymuştur.

"AB İLE ORTAK POLİTİKALAR GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

AB ile diyalog ve istişarelerimizin derinleşmesini temenni ediyoruz. AB ile bu noktada aday ülke olarak ortak politikalar geliştirmek istiyoruz.

VİZE KONUSU

AB üyeliğinin stratejik bir tercihimiz olduğunu görüşmede tekrar vurguladım. AB ile müzakere sürecimizin suni siyasi engellerden arındırılarak tekrar canlandırılması gerektiğini belirttim. Özellikle AB ile vize serbestisi diyalogunun geliştirilmesine önem atfediyoruz. Bu konularda Sayın Tusk ile mutabıkız ve kendisinin de konsey başkanı olarak göstereceği liderliğe güveniyoruz.

"DEMOKRATİK KAZANIMLARDAN ASLA GERİ DÖNMEYECEĞİZ"

Terör örgütünün Avrupa'da sürdürdüğü kara propagandalara kulak asılmamalıdır. Terörle etkin mücadelenin anahtarı uluslararası işbirliği ve dayanışmanın artırılmasıdır. Mücadelemiz belli bir etnik gruba karşı değildir. 2002 yılından beri attığımız adımlardan, demokratik kazanımlardan asla geri dönmeyeceğiz.

"MÜLTECİ SORUNUNU ENGELLEMEK İÇİN 3 ADIM"

Terör örgütünün Avrupa'da sürdürdüğü kara propagandalara kulak asılmamalıdır. Terörle etkin mücadelenin anahtarı uluslararası işbirliği ve dayanışmanın artırılmasıdır. Şunun bilinmesi gerekir.

Mülteci krizinin kaynağının, Suriye'deki savaş ve adeta devlet terörü estiren Esed rejimi olduğunu belirtmek isterim. Ve eğer mülteci sorununu engellemek istiyorsak üç önemli adım var. Birincisi eğit-donat'tır. İkincisi terörden arındırılmış bölge ilanıdır. Üçüncüsü de uçuşa yasak bölgenin ilanıdır. Türkiye olarak bunlar bizim tespitlerimizdir. Bizim Suriye ile 911 km sınırımız var. 350 km Irak sınırımız var. Burada tehdit altında olan ülke biziz. Ve bütün bunlar karşısında ülkemize gelen sığınmacılara kapımızı kapatmadık.

"PYD DE PKK GİBİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Tabii bir şeyi vurgulamak istiyorum. AB üyesi ülkeler PKK terör örgütünü terör örgütü olarak ilan etmesine rağmen bunu pratikte böyle uygulamamaktadır. PYD de PKK gibi terör örgütüdür ve birlikte çalışmaktadırlar. Bu noktada iyi kötü terörist olamaz. DAİŞ de PKK da ve PYD de terör örgütüdür. Avrupalı dostlarımızın da gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyorum."

Erdoğan\'dan Terörle Mücadele Açıklaması: Geri Dönmeyeceğiz

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Terörle Mücadele Açıklaması: Geri Dönmeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (123)

  • Anka: Sevineceğiniz bir şey söyliyim oylar HDP ye sonuna kadar hemde 265 16 Yanıtla
  • .....: Yürü Reis senin yanındayız 4 168 Yanıtla
  • Allah tan korkun: Dünya lideri.allah senden razi olsun 9 98 Yanıtla
  • urfalı: ipte sallandığın günleri görmeye az kaldı 55 15 Yanıtla
    dadas: hahaha şa ne komiksiniz turkiyenın yarısı bu adamın arkadında 20 53
  • Trabzonspor: Danistay acikladi kamuda 48 milyar kayip,devletin musluman din kurumu hani alevileri asagilayan diyanette:23 milyon kayip.diyanet nemi soyledi;seneye bakilacak hesaplar dendi.bu bilgilerde akp hukumetince verildi chp veya mhp vermedi ,isteyen koyun olmak istemeyenler internetten bakabilirler. 65 4 Yanıtla
  • AHMET TUNĞ : BIR OLÜYÜ SEYTAN BILE RAHAT BIRAKIR NE AKLA MANTIGA SURUKLEMEK O İNSAN GAVUR BİLE OLSA ÖYLE YAPILMAZ INKAR ETMEYIN GÖRÜNTÜSÜ VE VİDEO SU VAR 54 14 Yanıtla
  • panteist: yeni mussolini ve hitler benzeri diktatörler istemiyoruz 52 7 Yanıtla
  • ÇOKACI: YA TAYİP SANKİ SEN Mİ OPERAYONLARA KATILIYN FAKİR BUKARANIN ÇOCUKLARI ÖLÜYO..BİDE UTANMADAN BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMICAZ DİYO YA SEN İLK BAŞTA BARIŞ İÇİN BİŞEY YAP HDP İLE ONDAN SONRA DİKTATÖRLÜK.YAP BAKALIM SEN İSTEDİN DİYE KAÇ EVE DAHA ATEŞ DÜŞÜCK.. 22 33 Yanıtla
  • cimbomlu35: O sivil kişiyi arabayla sürüklediniz ya oyum hdp ye zulüm görmüş kisilerr gidicrk her zaman oyum 30 22 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement