Erciyes'in Kır Çiçekleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Erciyes'in Kır Çiçekleri Projesi

Emniyet Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından "Erciyes'in Kır Çiçekleri" Projesi hayata geçirildi.

30.12.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından " Erciyes'in Kır Çiçekleri" Projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Şehir Tiyatrosu'nda suça maruz kalmış çocukların yaptığı resimler sergilenerek tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinliğe katılan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, çocukların bu tür projelerle suça bulaşmaktan kurtulduğunu ve hayatlarını daha sağlam temeller üzerine kurma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da toplum yaşamının her alanında çok yönlü değişimlerin yaşandığını belirtti. Bu değişimin polisin ilgi alanı olan suç ve suçlu türlerinde de görüldüğünü ifade eden Kulular, değişen suç unsurlarında ve suçla mücadelede personel eğitiminin yanında vatandaş merkezli polis-halk ilişkilerini en üst seviyede kullanılarak suç ve suçlularla mücadelenin sürdürüldüğünü belirtti.

Erciyes'in Kır Çiçekleri Projesi kapsamında pek çok kurs düzenlenip, etkinlik yapıldığını dile getiren Kulular, "12 ilçeden 518 çocuğa Kayseri il gezisi programı düzenlendi. 160 çocuğa 16 takımdan oluşan futbol turnuvası düzenlendi. 80 aileye yönelik fahri velilik programı gerçekleştirildi. Aileler ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verildi. 200 çocuğa sosyal amaçlı Anadolu Harikalar Diyarı ve Emniyet Müdürlüğü gezdirildi. ÇOGEP ile yapılan faaliyetler kapsamında dergi, broşür ve afiş basımı yapıldı. Yine bu kapsamda resim, müzik, halk oyunları ve tiyatro gösterimiyle ilgili temsil çalışmaları gerçekleştirildi. Bu sayede çocuklarımızı suçtan uzak, daha güvenli gelecek kurmalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tiyatro kursu alan çocuklar "Deli Bayramı" isimli oyununu sahneledi.

Protokol üyeler, çocukların yaptıkları resimlerin bulunduğu sergiyi gezdi. Vali Düzgün, çocuklarla yakından ilgilendi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes'in Kır Çiçekleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement