Elazığ Koruk Köyünde Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Koruk Köyünde Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı

Elazığ Koruk Köyünde Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı

Elazığ Koruk köyünde Özgecan adına Kütüphane ve Yaşam evi açıldı ELAZIĞ merkezi bağlı Koruk köyünde yapılan "Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam evi" törenle hizmete açıldı.

25.07.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Koruk köyünde Özgecan adına Kütüphane ve Yaşam evi açıldı

ELAZIĞ merkezi bağlı Koruk köyünde yapılan "Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam evi" törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet ve annesi Songül Aslan' da katıldı.

Merkeze bağlı Koruk köyünde yapılan, "Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam evi"nin hizmete açılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Elazığ Milli Eğitim müdürü Ahmet Bağlıtaş, Özgecan'ın babası Mehmet, annesi Songül Aslan,Toplumsal Gelişim ve Dayanışma derneği (TODGEP) başkanı Kadir Polat, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve köylüler katıldı. TODGEP Başkanı Kadir Polat yaptığı konuşmada, toplumda insani ilke ve değerlerin çeşitli nedenlerle örselendiğini hep birlikte gördüklerini ifade ederek, "Ne yazık ki, şiddet konusu da bunlardan biri ve gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Bu durumun gelecek kuşaklara zarar vereceğini açık bir şekilde görmekteyiz.

Bu olumsuz gelişmelerin en belirgin olanı da, toplumu derinden etkileyen, Özgecan kızımızın başına gelenler ve ailesine yaşatılanlardır. Bu acı kaybımızın anısına Koruk köyünde hazırlığı tamamlanan 'Özgecan Kadın Dayanışma Kütüphanesi ve Yaşam Evi'nin açılışını yapmaktayız"dedi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise, Özgecan Aslan artık bir anne babanın değil, 75 milyonun manevi evladı olduğunu söyledi. Özgecan'ın acısının ortak acı ve kayıpları olduğunu söyleyen Bağlıtaş, "Özgecan kızımızın anısına ilk olarak Koruk köyüne bir kütüphane yapma talebi, TODGEP tarafından bize geldi. Hiç tereddüt etmeden her türlü katkıyı sağlayacağımızı kendilerine arz ettik. Daha sonra bu konuyu sayın Valimize arz ettik. Sayın Valimizin de teşvik ve desteğiyle dernek tarafından kütüphane açılışı süreci ne başlanmış oldu. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Özgecan kadın dayanışma kütüphanesi ve yaşam evi millet olarak Özgecana olan bir borcumuz ödenmesi bir hakkın yerine getirilmesi olarak da düşünülmelidir"diye konuştu.

"BİZ AİLECEK ÖZGECAN'IN TATİLE ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Özgecan'ın babası Mehmet Aslan da, duygu dolu anlar yaşadığını kaydederek, "Kızımın adının yaşatılması adına burada açılmış olan, benim ananemin köyünde böyle bir kütüphaneni açılmış olması ayriyeten bir anlamlı ve manidar. Umarım bu kütüphane gönül hanelerine gitmek isteyenlerin başvurabilecekleri yararlanabilecekleri bir köprü olur.

Burada duygu dolu anlar yaşadım. Özelikle kızımın resmini gördüğüm her yerde, aslında adeta bir sızı yaşıyorum. Ben yani bir dünyayı anlamak için de bir o kadar anlamsızlıkların düğümlendiği, çözümü için belki biraz zamana ihtiyaç duyduğu bir andayım. Biz ailecek kızımızın tatile çıktığını düşünüyoruz. Onun adının yaşatılması için yapılan bütün her şey için bir gün gelip kendi gözleriyle göreceğini inanıyorum"dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Kütüphane ve Yaşam evinin açılışı yapıldı, konuklar Kütüphaneyi gezerken Özgecan Aslan'ın annesi gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Koruk Köyünde Özgecan Adına Kütüphane ve Yaşam Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement