Efeler'de Mahalle Sakinlerinin Otopark Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Efeler'de Mahalle Sakinlerinin Otopark Tepkisi

Efeler\'de Mahalle Sakinlerinin Otopark Tepkisi

Aydın’ın Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde, yıllar önce vakıflara hibe edilmiş araziye otopark yapılması için imar izni vermesi vatandaşların tepkisini çekti.

25.07.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, yıllar önce vakıflara hibe edilmiş araziye otopark yapılması için imar izni vermesi vatandaşların tepkisini çekti.

Temmuz ayı başında Cumhuriyet Mahallesi 1952 ve 1957 sokağının kesiştiği boş vakıf arazisinin herhangi bir ticarethane olmasını istemedikleri için eylem yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören ve mahalle sakinleri, otopark yapımı için imar izni verilmesi ve iş makinelerinin araziye gelmelerinin ardından harekete geçti. Alanda eylem yapan mahalle sakinleri, iş makinelerinin çalışmasına engel oldu. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için olay yerinde hazır bekleyen polis ekiplerinin kontrolünde Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, Ankara'dan gelen inşaat firması şefleriyle konuştu. Dava yoluyla bu çalışmaların durduracaklarını söyleyen mahalle sakinleri, aralarında para toplayarak avukat tutacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören, Vali Erol Ayyıldız ve milletvekillerinden bu konu hakkında yardım isteyerek; "Kamu hizmeti ile ilgili binalar yapmak istiyorsanız; buyurun hastane yapın, bir park yapın, okul yapın ama buranın ticaret yeri olmasına biz karşıyız. Vakıflar ticarethane değildir, halk yararına çalışır. Biz buraya kepçe vurulmasına canımız pahasına karşı çıkacağız" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler'de Mahalle Sakinlerinin Otopark Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement