Doğu Perinçek, Suriye'ye Gitti - Son Dakika
Güncel

Doğu Perinçek, Suriye'ye Gitti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in daveti üzerine Şam'a gitti.

28.02.2015 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in daveti üzerine Şam'a gitti.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basına açıklama yapan Perinçek, ziyaretin amacını "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri onarmak, özellikle güvenlik ve ekonomi alanında geleceğin milli hükümetinin işbirliği esaslarını karşılıklı konuşmak, görüşmek" olarak ifade etti.

"Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür" diyen Perinçek, "Suriye'nin bağımsızlık ve egemenliği, bizim Türkiyemizin bağımsızlık ve egemenliğidir. Suriye'de, Irak'ta, İran'da barış, komşularda barış, komşularla barış bizde yurtta barış anlamına geliyor" görüşünü dile getirdi.

Ziyaretle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşmek istediğini ancak telefonla bıraktığı not üzerine kendisine şu ana kadar bir dönüş olmadığını belirten Perinçek, "Ne yapacağımız konusunda onlara da bilgi verecektim" dedi.

Perinçek, ziyaretin Beşşar Esed'in daveti üzerine gerçekleştiğini ve 3 Mart'ta Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Beyrut üzerinden Şam'a geçecek Perinçek'e, Türkmen Parlamentosu Başkanı Prof. Ümit Akkoyunlu, eski milli savunma bakanlarından Barlas Doğu, İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin'in de yer aldığı heyet eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Perinçek, Suriye'ye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement